TOKİ zorlanıyor

TOKİ’nin yaptığı uygulamalara güvenerek, Eskişehir Yolu 28. km’de bulunan Turkuaz Vadisi evlerinden satın aldık.

Evlerin teslimat süreleri geçmiş olmasına rağmen evler teslim edilmedi. Konuyla ilgili TOKİ ile yazışma yaptığımız zaman aşağıdaki otomatik metin gönderiliyor. Daire alırken TOKİ ile yapılan sözleşmelerde dairenin iki sene içinde teslim edileceğine dair bir hüküm bulunmasına rağmen, teslim süresi dört ay geçti ve henüz bir gelişme olmadı. En azından 1 sene daha olmayacağı tahmin edilmektedir.

Ahmet Avşar ŞİMŞEK

(Bu mail size T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı web sitesindeki bilgi edinme başvuru formunda yazılmış bulunan talebe cevap olarak gönderilmiştir.

Ankara-Turkuaz Vadisi Projesi kapsamında konut teslim işlemleri, genel altyapı çalışmaları aşamasında karşılaşılan sorunlardan dolayı bir süre ertelenmiştir. Anılan proje taahhüt edilen teslim tarihinde teslim edilemediğinden; 2009 Şubat ayı itibarıyla konut alıcılarının ödeyeceği taksitlere ara verilmesi, taksit ödemelerine ara verilmekle birlikte konutların teslimine kadar geçecek sürede dönemsel artışın yapılmaması, Konut teslimlerinin tamamlanmasını müteakip ay ilk taksit ödemesine başlanması ve konut tesliminin yapıldığı 6 aylık dönemin sonunda ise dönemsel artışa başlanılması hususunda, NOT: Borcunun tamamını peşin olarak yatıran veya banka kredisi alarak borcunu kapatan konut alıcılarına herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır. Yeni konut alıcıları içinde geçerlidir. Bilgilerinize sunulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Pelin Aksoy ŞİMŞEK)

Suda fatura ve kartlı hesaplar farklı oldu

HÜRRİYET Ankara’nın da katkıları ile su faturalandırma ve kullanım kademelendirme sistemi ile ilgili değişiklik yapılması sağlandı sonunda... Çevremdekiler faturalarında %50-60 azalma olduğunu söylüyorlar.

Fakat kartlı su sayacı kullananlar henüz bu düzenlemeden faydalanamıyor. ASKİ’nin 185 numaralı telefonunu aradım ve bu durumu sordum. Kartlı sayaç kullananların ilk su alımlarında yeni kademelendirme değişikliği karta yüklenecekmiş ve o tarihten itibaren 30 günlük kademe değişikliği geçerli olcakmış. Bazı insanlar 3-5 aylık suyu toptan aldıkları için tüm bu süre boyunca 45 günlük kademe sistemini kullanacaklar ve fazla para ödeyecekler.

Belediyenin yayınladığı Büyükşehir Ankara Bülteni’nin 213.üncü sayısında 11. sayfa su konusu anlatılmış, bu detay unutulmuş malesef.

n Ferruh ESER

TEDAŞ’tan hakaret

28.01.2009 tarihinde elektrik faturamı ödememe rağmen yeni fatura geldi son ödeme tarihi 13.02.2009 ben bir devlet memuru olarak çift maaş almıyorum. Yetkilileri aradım ve aldığım cevap

"ödemek zorundasın" oldu. Anlayamadığım şey 10 gün arayla faturaları nasıl yollarlar.

Mahallede herkes şikayet ediyor; TEDAŞ’ı arıyor. Hiç bir cevap almadığımız gibi hakarete de mahruz kalıyoruz

n Bekir ERCİYAS

Bacada baz istasyonu

ÇETİN Emeç Bulvarı Niğde Sokakta otumaktayım. Sokağın başındaki apartman baz istasyonunu çatısına kurdurup baca içine sakladı. Evimize gidemiyoruz. Gitsek endişe içinde huzursuz günler geçiriyoruz. Hemen bitişiğindeki apartmanda genç bir kadın kan kanserinden öldü maalesef. İnsanları bu kadar huzursuz etmek hakkını nasıl kendilerinde buluyorlar? Ya bunu buraya koyanlar yaşama hakkımızı nasıl elimizden alıyorlar? Halkın sağlığını en ön planda tutması gereken devlet kurumları hiç bir şey yapmıyor.

n Harbiye Mahallesi sakinleri

KISA...KISA...

n ODTÜ Mezunları Derneği Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Komisyonu’nun (UİSAK) düzenlediği ’21. Yüzyılda Küreselleşme ve Yeniden Yapılanması’ konulu söyleşi bugün 19.30’da, Konuk; A.Ü. Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Anıl Çeçen. Yer; ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Salonu. odtumd@odtumd.org.tr

n BEN iki çocuğu MEV Ankara Okulları Köksal Toptan Lisesi ve MEV İlköğretim Okulunda okuyan bir veliyim. Bundan 20 gün önce okulumuzun önünde (Eskişehir yolu) başlayan bir kazı sonucu ilköğretim okulunda çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine okul yönetimi alelacele ilköğretim okulunu boşaltama yoluna gidip tüm ilköğretim öğrencilerini lise kısmına almaya karar vermiş. Bu kazı iznini kimin verdiğinin ortaya çıkarılmasını, gerekli tedbirlerin daha üzücü olaylar yaşamadan önlenmesini rica ediyorum. Okul yönetimi biz velilere bu olayı daha bildirmedi ve taşınma işlemini sömestr tatilinde alelacele yapılmaktadır. n T.T.

GÜNÜN SÖZÜ

"Halk kötü şeye iyi şeyden daha fazla inanır."

(Boccaccio)
Yazarın Tüm Yazıları