TOKİ, Temelli’de bizi üzüyor

ANAYASAMIZIN devlete yüklediği görevler çerçevesinde konut üretimini sürdüren TOKİ, Anayasamızın 17. maddesini belki de farkında olmadan ihlal ediyor.

Bu maddeye göre "Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tábi tutulamaz."

İnsanları ev sahibi yapacağız diye yola çıkan TOKİ, maalesef 720 konutluk Temelli projesiyle insanların devletin kurumlarına olan güven duygusunu zedelemekle kalmıyor, konut sakinlerinin çeşitli yollarla sayısız bildirimlerine rağmen sorunların çoğunun çözümünü de ayrıca gözardı etmeye devam ediyor.

İskanı alınmayan konutları ev maliklerine teslim edilmesinden 6 ay geçmesine rağmen bölgeye ne doğalgaz getirildi, ne sosyal donatılar olarak adlandırılan bölümler faaliyete tam olarak geçti, ne de berbat durumda olan yol asfaltlandı.

1. Etap’da yeterli olmayan kablolarla çekilen elektrik, 7 Aralık saat 22.00 gibi kesildi. TEDAŞ görevlisi arkadaşların belki de yasal olmamasına ve özverili çalışmalarına rağmen elektrik arızası giderilemedi.

TOKİ sorumlularını yaşattıkları sıkıntıları görmeleri için Temelli’ye davet ediyoruz. Çocukların ve bebeklerin hasta olmasına lütfen seyirci kalmayın.

Yusuf TÜRKOĞLU

Goriller üşümesin

7 Aralık günü Ankara Hayvanat Bahçesi’ne arkadaşlarımla gezmeye gittim ve beni çok üzen manzaralarla karşılaştım. Bunlardan bana en çok dokunanı ise gorillerin durumuydu. Ilıman iklimde yaşamaya alışık olan bu hayvanlar hayvanat bahçesinin kışlık barınaklarında adeta donuyorlar. Barınaklara konulan üç petek kalorifer var. Fakat bunların yeterince ısı vermediği o hayvancıkların hareketlerinden belli oluyor. Bununla birlikte açılan havalandırma deliklerinin büyüklüğü ve kapıların sürekli açık olması peteklerin verdiği bu ısıyı sadece kaybetmiyor neredeyse içeriyi dışarıdan daha soğuk hale getiriyor.

Cenk CUDİTEPE

Ayaş yollarını aştım da geldim!

AYAŞ
yolu geçen yıl 4 gidiş-4 geliş olmak üzere genişletilme çalışmaları yapıldı ama bu çalışmalarda gerekli özen gösterilmedi. Yol genişletme çalışmaları yapıldı ama düzensiz, özensiz bir asfalt yapıldı. Yani yama niteliğinde bir asfalt yapıldı. Bir de bu çalışma yapılırken gerekli olan tabela ve işaret sökülüp yerine yenileri takılmadı. Bu yüzden her gün bir kaza oluyor. Yoldaki asfalt çok eski olduğu için çok çukurlu ve yamalı bu da hem can, hem de mal kaybına neden oluyor. Bu yola bir Eskişehir yolu gibi, bir İstanbul yolu gibi, bir Protokol Yolu gibi önem verilmedi.

Kerem GÖKDUMAN

Hurda otobüsler

ŞEHİRİÇİ gerek EGO’ya ait otobüsler gerekse Çift katlı ve tek katlı halk otobüsleri hurda halindeler. Hurdaya çıkmış otobüslerle ulaşımı sağlamak Ankara halkına reva mı görülüyor?Belediyenin otobüsleri bir an önce yenilemesi gerekiyor. Arzu ERSAN

ASKİ, gazileri mağdur ediyor

BEN
Kıbrıs Barış Harekatı gazisiyim. Gazetenizde "Gazilere Bedava Su ve Baca Temizliği" (24.2.2004) başlıklı, şehit, gazi, dul ve yetimlerin toplu taşıma ve su gibi belediye hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanmaları konusunda İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir Aksu’nun genelgesini okuduktan sonra ASKİ’ye müracaat ettim. Böyle bir uygulamanın olmadığını söylediler. İşin daha resmiyet kazanması için ASKİ’ye dilekçeyle müracaatta bulunduğumda şifai müracaatımda söylenenleri yazılı olarak teyit ettirdim. Daha sonra ASKİ tarafından verilen olumsuz cevabı, genelgenin sahibi olan İçişleri Bakanlığı bu işe eğilir düşüncesiyle, bakanlığın Mahalli İdareler, Ankara Valiliği ve

Büyükşehir’e gönderdim. Ne yazık ki bu birimlerden gelen baştan savma cevaplarda dilekçemin ASKİ’ye havale edildiği bana yazılı olarak bildirildi.

Yurdumuzun değişik kentlerindeki gazi arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde yayınlanan genelgeden faydalandıklarını söylüyorlar. Dileğim, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapacağı ilk toplantının gündeminde birinci madde olarak bu konunun ivedilikle ele alınması ve Ankara’da yaşayan gazilerin mağduriyetin giderilmesidir.

Aziz ÇETİN

Biliyor musunuz

İŞÇİ Partisi’nin 7. Genel Kongresi’nin (Suphi Karaman Kongresi) 22-24 Aralık’ta Dedeman Oteli’nde yapıldığını.

Esenboğa kokuyor

ÇUBUK ve çevresinde gelen hayvan gübresi kokusu Esenboğa Havalimanı’na yayılıyor. Apronlara hatta uçakların içine kadar siniyor. Büyükşehir Belediyesi milyon YTL’ler harcayarak üç gidiş-gelişli yol yapsa ne olur?

O kokuyu yaşadıktan sonra yabancı heyetler ne diyor merak ediyorum.

Mustafa EZİCİ

Taksicilerin işgali

KENNEDY Caddesi ile Tunalıhilmi Caddesi’nin kesiştiği köşede Kennedy Taksi vardır. Taksi şoförleri Yalım Sokak’tan Tunalıhilmi’ye doğru 8 araçlık duraklarını kullanmayıp Kennedy Caddesi’ni sağlı sollu işgal ediyorlar. İşgal edilen bu geniş ve kıymetli alana siz arabanızı sokak sakini olarak koyduğunuz an vay halinize... Yetkililerin taksi duraklarının bu işgalciliğine son vermeleri için gerekli önlemleri almalarını rica ederim.

Ali KESKİN

KISA...KISA...KISA...

BATIKENT, metro son durakta bulunan GİMSA yetkililerine defalarca dile getirmemize rağmen tuvaletlerde tuvalet kağıdı bulunmamaktadır. Lütfen biraz hijyen ve müşteriye saygı!

A. YILMAZ
Yazarın Tüm Yazıları