TOKİ sakinleri isyan etti

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde yapımına 2006 Eylül ayında başlanan ve geçen ay tamamlanan 384 konutlu Turgutlu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Evleri’ndeki eksiklikler sonunda sakinleri isyan ettirdi.

Site içerisinde toplanan yaklaşık 10 kişi, konutları inşa eden firmaya ve geçici kabulünü yapan yetkililere ateş püskürdü. TOKİ sakinlerinden Mutlu Çelik, Ali Yusuf Uzunel ve Mustafa Kılıç, söz konusu 384 konutta elektrik tesisatının tamamlanmadığını, aboneliğe hazır hale getirilmediğini, asansörlerin faal durumda olmadığını, kapılarının açık olması nedeniyle büyük tehlike yarattığını söyledi.

Eksikler giderilmiyor

Kanalizasyon sisteminde de büyük aksaklıklar olduğunu kaydeden TOKİ sakinleri, bölgedeki diğer eksiklikleri "Hidroforların devrede olmaması, bodrum katlardaki elektrik panolarında açıkta bulunan kabloların düzenlenmemiş olması, merkezi sistemdeki aksaklıklar, sokak aralarında bulunan inşaat malzemelerinin kaldırılmaması, kurumak üzere olan yeşil alanlara tekrar peyzaj yapılmaması" olarak sıraladı.

Dedebaşı’nda sorunlar bitmiyor

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Dedebaşı Mahallesi Muhtarı Şuayip Kayataş, mahallesinin sorunlarına yetkililerin kulak tıkadığını belirterek, "Biriken sorunlarımız yüzünden vatandaşların yüzüne bakamaz hale geldim" dedi. Gün Sazak Bulvarı’ndaki köprü çalışmalarından sonra yerlere asfalt yapılmadığını, Ali Alp Böke Caddesi ile Gün Sazak Caddesi’nin kesiştiği yere trafik lambasının konulması gerektiğini, Dedebaşı Mahallesi’nden geçen deredeki pis su borusunun değişmesi için yetkililerden bir çözüm beklediğini dile getiren Kayataş, "Köprü çalışmalarından sonra yerlerin asfaltlanmaması yüzünden esnafımız zorluk çekiyor. Şu anda toz toprak içinde hizmet veren esnaf isyan ediyor. Köprünün de hizmete girmesiyle durum daha da çekilmez bir hal aldı. Karşıyaka Kaymakamlığı ve Çiğli Kaymakamlığı’nı aramamıza rağmen sağlıklı bir bilgi vermiyorlar ve toz olmaması için sulanan yol bir gün yapılıyorsa 10 gün yapılmıyor" şeklinde konuştu.

Memba istasyonları her gün açık olsun

GÜRSEL Güzelkaş adlı okuyucumuz, memba suyu istasyonlarının hergün açık kalmasını isteyerek, "İstasyonlarda çalışanlar pazartesi günü izin kullandığı için hizmet veremiyor. Ancak, şebeke suyunun içilemediği şu günlerde personel takviyesiyle bu istasyonların her gün hizmet vermesi sağlanabilir. Salı günü yaşanan izdihamla uzayıp giden kuyruklar da ortadan kalkar. Belediyeden bu konuya çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

Tarihi meydanda motosiklet kirliliği

Veysel EROL, (DHA)

İZMİR’in Selçuk İlçesi’nin tarihi İstasyon Meydanı’nda gündüz park edilen motosiklet ve mo- biletler nedeniyle tam bir görüntü kirliliği yaşanıyor. Dünyanın en büyük açık hava müzesi olan Efes Antik Kenti’nin bulunduğu ve her yıl 2 milyon turistin ziyaret ettiği Selçuk’un İstasyon Meydanı’nda tarihi su kemer- leri ve 11 yıl önce heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı Kurtuluş Destanı Anıtı bulunuyor. Bu anıtın etrafının gündüz saatlerinde motosiklet ve mobiletlerin park yeri olarak kullanılması görüntü kirliliğine neden oluyor.

Telekom’un iletişim bozukluğu

İLETİŞİM sektöründe tekel olan Telekom bozduklarını düzeltmiyor. Bu konudaki sıkıntıyı dile getiren okuyucumuz Murat Gökerti, "Bornova 77 Sokak’ta kilitli taşları sökerek rögarlar arası kablo çeken Telekom, 15 gündür bozduğu yerleri tamir etmedi. Araçlar ve yayalar için tehlike arz eden bu çukurların acilen ya telekom ya da belediye tarafından kapatılması gerekiyor" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları