TOKİ-Maliye-Emniyet üçgeninde arsa krizi

Güncelleme Tarihi:

TOKİ-Maliye-Emniyet üçgeninde arsa krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Polis Akademisi ve Sınır Polis Okulu yapmak için Sarayköy Beldesi’nde talip olduğu 2 bin dönümlük alan, TOKİ’nin ’feragat ederim’ yaklaşımına rağmen ihaleye çıkılması için TOKİ’ye tahsis edildi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Pursaklar’ın Sarayköy Beldesi’ndeki 2 bin dönümlük alana Polis Akademisi ve Sınır Polis Okulu yapmak için kolları sıvadı. Ancak Türkiye için büyük önem taşıyan bu projeye ilginç bir arsa engeli çıktı. TOKİ’nin ’Ben emniyet için bu araziden feragat ederim’ demesine rağmen, Maliye Bakanlığı arsayı ihaleye çıkması için TOKİ’ye tahsis etti.

Geçtiğimiz Mayıs ayı içinde Emniyet Genel Müdürlüğü, araştırmaları sonucu Pursaklar’ın Sarayköy Beldesi Gümüşoluk mevkiindeki 2 bin dönümlük arazinin Polis Akademisi ve Sınır Polis Okulu için uygun olduğunu belirledi. Emniyet, özel harekat eğitim uygulamaları için de son derece müsait olan arazi için Maliye Bakanlığı’na başvurdu. Aynı tarihlerde içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talip olduğu arazinin de yer aldığı büyük bir alana TOKİ de talip oldu.

TOKİ ’veririm’ dedi ama...

TOKİ’nin de araziye talip olmasının ardından başlayan yazışmalar sonucu, binlerce polis adayına eğitim vermesi planlanan bu arazi için TOKİ feragat edebileceğini bildirdi.

TOKİ’nin bu olumlu yaklaşımının ardından sorunların çözüldüğünü düşünen ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün arsanın tahsisine yönelik haberini bekleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, arsanın TOKİ’ye verildiği haberiyle şok oldu.

Arsa üzerinde büyük oyunlar oynandığı iddia edilirken, TOKİ üzerinden bir takım inşaat lobilerinin bu araziyi almak istediği öne sürüldü. Arazi (yarın) 7 Ağustos’ta ihale edilecek.

Öte yandan Polis Akademisi ve Sınır Polis Okulu’nun Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen emniyet yetkilileri, AB’ye girilmesi durumunda sınırların bu okulda yetişen polislerce korunacağının altını çizdiler.

Yetkililer bu projenin Emniyet Genel Müdürlüğü için büyük önem taşıdığını belirterek, arsa ile ilgili engellemelerin zarar verdiğini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!