Tokat'ta Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Tokatta Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 15:07

Tokat'ta Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA) -TOKAT Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda program düzenlendi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’taki engelleri kaldırma, engellilerimizle birlikte olma anlamındaki çalışmalarımız hep neşrü neva buldu. Bir gün değil her zaman yanlarındayız.'' dedi.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, protokol üyeleri, engelli dernekleri, aileleri ile birlikte çocuklar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ''Dinimiz önce insan diyor, insana yaratılmışların en şereflisi diyor. Pozitif ayrımcılık yapılması gereken başta engelli evlatlarımız ve aileleri olmak üzere tüm toplumumuzdaki dezavantajlı kesimin yanında olmaya onlarla birlikte olmaya gayret ediyoruz. Hamdolsun özellikle son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yapılan yasal düzenlemeler, sosyal yardımlar, istihdam anlamındaki atılan adımlar ve topluma onların kazandırılması anlamında birçok sosyal faaliyetler bugün geldiğimiz nokta itibarı ile aslında engel diye bir şeyin olmadığını görüyoruz.  Engelleri tek tek kaldırarak engelsiz bir dünyada engelsiz bir şekilde yaşamak için birçok çalışma yapıldı. Bugün sporda, sanatta, kültürde her alanda engelli kardeşlerimiz var. Bir gün değil her gün farkındalık dedik. Yaklaşık iki yılı aşkın bir zamandır Tokat’taki engelleri kaldırma, engellilerimizle birlikte olma anlamındaki çalışmalarımız hep neşrü neva buldu.” dedi.
Vali Ömer Toraman ise , ''Engelli engelsiz bütün vatandaşlarımız aynı mekânları paylaşıyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz. Dolayıyla birbirimiz anlamaya çalışarak bir birimizi gözeterek ve özellikle engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeterek onların ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayarak bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz.'' dedi.
Konuşmalar sonrasında Tokat Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu Anasınıfının hazırladığı gösteriler sunuldu.

FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!