Tokat'ta başarılı 15 çiftçiye plaket

Güncelleme Tarihi:

Tokatta başarılı 15 çiftçiye plaket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 15:01

Tokat'ta başarılı 15 çiftçiye plaket

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-TOKAT'ta 2014-2016 yılları arasında İl Özel İdaresi tarafından verilen destekle kurulan seralarda, üretim konusunda büyük başarı gösteren 15 çiftçiye plaket takdim edildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen programa, Vali Cevdet Can’ın yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Genel Meclis Üyeleri, akademisyenler ve çiftçiler katıldı. Sunumun ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Vali Can’ın tarım ve turizme verdiği önemden ve bu alanlarda yapılan çalışmalardan bahsetti. 

"TARIMA EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN ÖZEL İDAREYİZ"

Törende konuşan Vali Can, Tokat İl Özel İdaresi’nin, Türkiye genelinde tarıma en büyük desteği veren Özel İdare olduğunu söyledi. Tokat’ın geçmişte 'Sarayın Bahçesi' olarak tanındığını ve sarayın sebzesinin ve etinin Tokat’tan gittiğini belirten Vali Can, "Şimdi biz Tokat’ı tekrar Anadolu’nun bahçesi haline getirmek istiyoruz. Burada en büyük görev çiftçilerimize düşüyor. Bize düşen görev de, çiftçilerimize destek olarak onların üretimlerini on iki aya yaymak. Bunun için de örtü altı sebzeciğin gelişmesi gerekiyor. Bu toprakların iklimi de rakımı da seracılığa uygun. Modelleme olarak başlayan bu destekleme, artarak devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!