Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Muharrem iftarı

Güncelleme Tarihi:

Tokat Ticaret ve Sanayi Odasından Muharrem iftarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 11:49

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Muharrem iftarı

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Ticaret ve Sanayi Odası  "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" çağrısıyla  Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği iftarda üyeleri ile bir araya geldi.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından düzenlenen Muharrem iftarına, Tokat Valisi Ömer Toraman, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat TSO Meclis Başkanı Ali Özer,  kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Oda yöneticileri ve üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşma Yönetim Kurulu Üyesi Emin Yılar "Muharrem Ayı hepinizin bildiği gibi matem ayı. Rabbim bir daha bu tarz sıkıntıları, bu tarz sorunları, bu tarz kötü şeyleri toplumun başına nasip etmesin. Tutulan oruçların, edilen duaların Rabbim tarafından kabulünü niyaz ederim" dedi. Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem ise Muharrem ayının faziletinin ve öneminin İslam dünyası için çok önemli olduğunu söyledi. Erdem, "Özellikle bu akşam iftarı düzenleyen sanayi odası başkanlığına ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Çünkü iftarlar, aramızdaki sevgi, muhabbet ve kardeşliğin artmasına birer vesiledir" dedi.
Birliğin ve dirliğin bu topraklarda yüzyıllardır var olduğunu söyleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Peygamber efendimizin iki can peresi, her yerde de ifade ettiği Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizdir. Muharrem Ayı, Hz. Hüseyin efendimiz ve onun Ehl-i Beyt'inin şehit edildiği, Kerbala'da aç bırakıldığı, yalnız bırakıldığı, susuz bırakıldığı bir ay. Buradan tüm Ehl-i Beyt'e binlerce salat-ü selam gönderiyoruz. Hz. Hüseyin efendimiz başta olmak üzere, şehit edilen tüm Ehl-i Beyt'e de Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!