Tokat Diş Hekimliği Fakültesi Emekleme Devresini Bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Tokat Diş Hekimliği Fakültesi Emekleme Devresini Bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 16:26

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, Diş Hekimliği Fakültesi’nin emekli devresini bitirerek güçlü adımlarla hizmet üreten bir fakülte olduğunu söyledi.
Bakanlar Kurulu’nca alınan kararın 03 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte resmi olarak kurulan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2013 yılı Şubat ayında hasta kabulüne başladı. 19 öğretim üyesi, 22 araştırma görevlisi, 3 diş hekimi ile toplam 44 öğretim elemanı ile hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi kısa sürede öğrenci almaya başladı. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin 2. sınıfta olduğunu ifade eden Bıçakçı, öğrencilerin 3. sınıftan itibaren kliğine geçeceğini söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarını vermeye 2 yıl kaldığını ifade eden Bıçakçı, “Bu güzel bir gelişme bizler için. Diş Hekimliği Fakültelerinin üç hizmet alanı var. Birincisi hastalara diş hekimliği hizmeti vermek, ikincisi öğrenci yetiştirmek, üçüncüsü ise uzman yetiştirmek. Uzman diş hekimi yetiştirme işini ve hasta bakım işini başladığımız ilk günden itibaren sürdürüyoruz. Diş hekimi yetiştirme işi de hakeza öyle. Bir sene içerisinde öğrenci alabildik. Öğrenci almanın belli koşulları var. Yani ‘ben fakülte açtım hemen öğrenci alayım’ bu mümkün değil. Belli bir takım alt yapı ile akademik personeli karşılamanız gerekiyor. 6 ay gibi kısa bir sürede hasta bakmaya başladıktan sonra ilk öğrencilerimizi aldık. Bu da Türkiye’de sayılıdır. Bu anlamda rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
ÖĞRENCİ SAYISI 200’E ÇIKACAK
Diş Hekimliği Fakültesi’nde birinci sınıfta 42, ikinci sınıfta 41 öğrenci olduğunu ifade eden Bıçakçı, 5 yıl sonunda öğrenci sayısının 200’e ulaşacağını belirterek, “Fiziksel imkanlarımızın artması ile öğrenci sayımız artacak. Diş hekimliği öğrencisi Tokat için bir kazanç. Büyük illerin yanı sıra Tokat Diş Hekimliği Fakültesi açılan ender illerden birisi. Tokat’a hem sağlık hizmeti üreten bir fakülte kazandırıldı hem de üniversiteye bir fakülte kazandırıldı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!