Togo Milli Takımı’na silahlı saldırı: 1 ölü, 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Togo Milli Takımı’na silahlı saldırı: 1 ölü, 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 00:00

Afrika Uluslar Kupası’na katılmak için Angola’ya giden Togo kafilesini taşıyan otobüs, Angola’da ayrılıkçı örgüt FLEC’in saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

ANGOLA’da yarın başlayacak Afrika Uluslar Kupası öncesi şok bir olay yaşandı... Şampiyonaya katılacak ülkeler arasında yer alan Togo’nun milli futbol takımını taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlendi. Angola’daki ayrılıkçı örgüt FLEC’in gerillaları tarafından yapılan saldırıda, otobüsün şoförü yaşamını yitirirken, 3’ü ağır 9 kişi yaralandı.
Yaralananların üçünün, futbolculardan Gakpe (Monaco), Obilale (Pontivy) ve Akakpo (Vaslui) olduğu belirtilirken, bu oyuncuların hiçbirinin hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Aralarında Manchester City’den Emanuel Adebayor ve Portsmouth’tan Nwankno Kanu’nun da bulunduğu futbolcular, otobüsün etrafını saran saldırganların 20 dakika boyunca ateş ettiğini ve canlarını zor kurtardıklarını söylediler.
Olay üzerine bir açıklama yapan Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), “Futbolcular için endişeliyiz fakat kupa planlandığı gibi devam edecek, erteleme yok” dedi. CAF ayrıca, kupaya katılacak diğer takımlara karayolu yerine uçak kullanmalarını tavsiye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!