Togo kupayı terk etti

Güncelleme Tarihi:

Togo kupayı terk etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2010 23:33

Togo milli futbol takımı kafilesi, önceki gün Cabinda bölgesinde otobüsünün silahla taranması sonucu iki üyesini yitirmesinin ardından bu akşam başlayan Afrika Uluslar Kupası (CAN-2010) turnuvasını terk etti.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) sözcüsü, Togo kafilesini ve iki cenazeyi taşıyan otobüsün, olimpiyat köyünden ayrılarak havaalanına doğru hareket ettiğini belirtti.

Basın mensupları, perdeleri tamamen kapalı otobüsün geniş güvenlik önlemleri altında havaalanına doğru yola çıktığını bildirdiler.

Togolu yetkililer, Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan, üç günlük yas süresinin sona ermesinin ardından takımın turnuvaya katılabilmesi için bir yol bulmasını talep ettiler.

Togo, turnuvadaki ilk maçında yarın Gana ile karşılaşacaktı.

Togolu yöneticiler, otobüste uğradığı silahlı saldırıda iki üyesini yitiren milli takım kafilesini getirmesi için Cabinda'ya bir uçak göndermişti.
Angola Devlet Başkanı Jose Eduardo Dos Santos, Togo milli futbol takımına saldırının ardından Cabinda bölgesindeki ayrılıkçıların yeni eylem tehditlerine rağmen Afrika Uluslar Kupası'nın (CAN-2010) açılışını, bu akşam başkent Luanda'da yapmıştı.

30 yıldır iktidarda bulunan Dos Santos, turnuva için Çinliler tarafından inşa edilen 11 Kasım Stadyumu'nun tribününde, “Burada en iyinin kazanması için biraraya geldik” diyerek şampiyonanın açılışını yapmış, sonra da Togo milli takımına yapılan saldırıyı kınamıştı.
CAN-2010, açılış töreninin ardından Angola ile Mali arasında bu akşam yapılan karşılaşmayla başladı.

Saldırı, ayrılıkçı Cabinda bölgesi kurtuluş Cephesi (Flec) adlı gruba muhalif 2003'te kurulan bir fraksiyon tarafından üstlenilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!