TKP/ML TİKKO'nun öldürdüğü gencin ailesi eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

TKP/ML TİKKOnun öldürdüğü gencin ailesi eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 19:18

TKP/ML TİKKO'nun öldürdüğü gencin ailesi eylem yaptı

Haberin Devamı

TUNCELİ, (DHA) - TUNCELİ'de 18 Temmuz günü yol kesen terör örgütü TKP/ML TİKKO militanları tarafından kaçırılıp öldürülen Erkan Doğan'ın ailesi eylem yaptı. Doğan'ın ağabeyi Ahmet Doğan, "Yapılan bu barbarca davranışın hesabı verilmeli" dedi.
Merkeze bağlı Atadoğu Köyü'nün Çet Deresi mevkiinde 18 Temmuz günü yol kesen terör örgütü TKP/ML TİKKO mensupları, daha önce öldürülen iki arkadaşlarının ölümünden sorumlu tuttuğu Erkan Doğan'ı kaçırdı. Örgüt mensupları, 4 boyun boyunca ormanlık alanda tuttukları Erkan Doğan'ı öldürdü. 
Erkan Doğan'ın ailesi, bugün Seyit Rıza Meydanı'nda eylem yaptı. Doğan'ın ağabeyi Ahmet Doğan, "Katledilen kardeşim Erkan Doğan'ın faillerinin ortaya çıkarılması için biz bu eylemi gerçekleştirdik. Yapılan bu barbarca davranışlarının hesabının verilmesi gerekir. İnsanların duyarsız davranışlarından dolayı biz bu eylemi gerçekleştirdik. Kardeşimiz suçsuz, fakat örgüt kara propaganda yapıyorlar" dedi.
İŞKENCE YAPTILAR
Doğan'ın ablası Ayşe Karataş ise kardeşinin 4 gün boyunca işkenceye maruz kaldığını belirterek, "Gizlice Çet Deresi'ne götürüyorlar. Dipçikle vuruyorlar, ağzını burnunu kırıyorlar. 4 gün 4 gece ormanda kaldı. Bize bırakacaklarını söylediler. Bırakmadılar. Kardeşimin cenazesini Askesor ve Bornek yol ayrımına bıraktılar. Bayraklarını üstüne bırakmışlardı. Kardeşimi cinsel organından vurmuşlardı. Kalbinden ve bacağından vurmuşlardı. Kaçtı o yüzden vurduk dediler. Kaçan insan neden arkadan değil de önden vuruluyor. Yarasını gördüm. Belinde ve kalçasında patlamıştı. Pantolonunda da delik yoktu. Çünkü soyup daha sonra işkence yapmışlar. Kolları yırtıktı, tırnağı kırıktı. Ağzı burnu toz toprak içindeydi" diye konuştu.
Kardeşinin çalışıp ev aldıktan sonra evlenme hayali olduğunu da belirten Ayşe Karataş, "Bir de devlet hakaret ve işkence yapıyor diyorlar. Peki sizin bu yaptığınız ne? O kefeni hak etmedi benim kardeşim. Evlenmek istiyordu. Çalışıp Tunceli'de ev alıp evlenmek istiyordu" dedi.
TKP/ML TİKKO'luların eşini tehdit ettiklerini de savunan Karataş, "TİKKO şu anda kocamı tehdit ediyor. Çünkü kardeşimi yıkamaya benim eşim gitti. İnkar edeceksin diye tehdit ediyorlar. Kocamı çağırıyorlar, ama gitmeyecek. Onları muhatap almayacak. En başında bize hesap vereceklerdi" diye konuştu.
Aile bireyleri bir süre de oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!