TKDK ile Denizli'ye 192 milyon liralık yatırım sağlandı

Güncelleme Tarihi:

TKDK ile Denizliye 192 milyon liralık yatırım sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 15:25

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Denizli'de 5 çağrı süresince kabul edilen toplam 298 projenin yatırım tutarının 192 milyon 187 bin 117 lira olduğu, 2015 yılı sonu itibarı ile alınan tüm projelerin hibe bedeli olan 93 milyon 110 bin 998 liranın ödenmesinin planlandığı bildirildi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, TKDK Denizli il Koordinatörlüğü Pamukkale Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, 1980’li yıllarda Dünya Bankası'ndan tarım ve hayvancılık için alınan kredilerin değerlendirilemediğini, başlanan yatırımların atıl kaldığını belirtti.

TKDK'nın amacının istihdam sağlamak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve yeni işletmelerin ortaya çıkmasına vesile olmak olduğunu kaydeden Kocatepe, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Tarım Bakanlığımızın doğrudan destek programı dahilinde yapılan doğrudan yardımlar var. Çiftçimizin süt sağım makinası, traktör, saman balyalama, patoz makinaları gibi tüm ihtiyaçlarına doğrudan destek veriyor. Ancak TKDK'nın amacı hem Avrupa Birliği fonlarından hem de genel bütçemizden aldığı pay ile kalıcı, sürdürülebilir, istihdam kabiliyeti olan ve üretime dönük yeni işletmelerin çıkması. Bu bakımdan biz bunu doğrudan destek ile karşılaştırdığımızda TKDK güvence, proje ve sağlıklı projeler istiyor. Bu zorlaştırıcı gibi gözükebilir ama tabii ki köklü ve amacı gerçekleştirmeye yönelik yatırım yapılabilmesi için titiz davranmak gerekiyor. Buna göre de projeler titizlikle hazırlanmalı."

Kocatepe, tarım ve kırsal kalkınma için her türlü yatırımı destekleyen TKDK'nın turizme de toleranslı davrandığını, bu konudaki ihtiyaçtan dolayı "Kırsal Turizm" adı altında turizm yatırılarına da destek verdiğini kaydetti.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Sadık Yetim de bugüne kadar 198 proje için 38 milyon liralık hibe desteği sağlandığını beilrterek, İnşaatı tamamlanamayan projelerle ilgili yatırımların da 2015 yılı içinde bitirilip hibelerinin ödenmesinin planlandığını ifade etti.

Yetin, Denizli'de 5 çağrı süresince kabul edilen toplam proje sayısı 298'e ulaştığını belirterek, "Bu projelerin toplam yatırım tutarları 192 milyon 187 bin 117 liradır. 2015 yılı sonu itibarı ile alınan tüm projelerin hibe bedeli olan 93 milyon 110 bin 998 liranın ödenmesi planlanmaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!