TKDK desteği ile soğuk hava deposu

Güncelleme Tarihi:

TKDK desteği ile soğuk hava deposu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 17:24

TKDK desteği ile soğuk hava deposu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) 1.6 milyon liralık hibe desteğiyle toplam 3.9 milyon liraya Üzüm İşleme ve Soğuk Hava Tesisi kuruldu.
Alaşehirli üzüm işletmecisi Özgür Minelliler, gittiği bir tarım fuarında TKDK ile tanıştı. TKDK'nin verdiği desteklerden haberdar olan Minelliler, yatırım yapma kararı aldı. Minelliler, TKDK'den 1.6 milyon liralık hibe krediyle Alaşehir'deki toplam 20 bin metrekarelik alana Üzüm İşleme ve Soğuk Hava Tesisi kurdu. 3 bin metrekare kapalı alanı ve bin metrekare sundurması bulunan, içinde 11 soğuk depo odası, 2 nemli hızlı soğutma odası, bir ürün işleme odası, idari bina ve yemekhane bulunan tesis 3.9 milyon liraya mal oldu.
AB standartlarında ve alt yapısı sağlam bir tesis kurduklarını belirten Özgür Minelliler, "Bundan sonraki öncelikli amacımız meyve-sebze sektöründe kaliteye ve sürekliliğe önem veren Avrupa Birliği'nin vazgeçilemeyen tedarikçilerinden birisi olmak" dedi. Minelliler, TKDK'nin hibe desteği içinde teşekkür etti.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu da yeni girişimcilere çağrıda bulunup, "Bizler, Manisa için meyve ve sebze sektörünün öneminin farkındayız ve girişimcilerimizin yanındayız. Hasat sonrası kayıpları azaltacak olan bu yatırımlar sayesinde hem üreticimiz hem de sektöre hizmet veren işletmelerimiz kazanacak. Kısacası Manisa kazanacak. Bu yıl içerisinde yeniden çağrı ilanına çıkarak proje başvurularını kabul edeceğiz ve ilgili sektör kaleminden destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!