Tiyatrocular mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrocular mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 15:09

- Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu'nda eğitim gören kursiyerlere sertifikaları verildi

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu, 2014 yılı mezunlarını verdi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, iki yıl boyunca sahne, diksiyon, pandomim, halk oyunları, geleneksel tiyatro, dramaturji ve sinema kursu alan öğrencilere sertifikaları, belediyenin Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törende verildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sanatın ve sanatçıların bir toplumun gelişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, "yaşayan tarih" olarak adlandırdığı Ulvi Alacakaptan ile ekibine teşekkür etti.

Çağırıcı, 2007'de kurulan tiyatro okulundan mezun olan yüzlerce öğrencinin oyunculuğa adım attığını, tanınmış dizilerde rol aldığını dile getirerek, "Eğitim kadrosunun usta ve değerli hocalardan oluşuyor. Çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin yetişmesine katkı sunan hocanız Ulvi Alacakaptan başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Törende öğrencilere sertifikalarını veren Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kursiyerlere, değişik branşlarda üç ayrı sınıfta 7-11, 12-15 ve 16 yaş ve üzeri gruplar halinde kurs verildi. Büyük yaş gruplarının sahne, diksiyon, pandomim, halk oyunları, geleneksel tiyatro, dramaturji ve sinema dersi aldığı kurs, dört dönem olmak üzere 2 yıl sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!