Tırlar Halepli mazlumlar için yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tırlar Halepli mazlumlar için yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 11:23

Tırlar Halepli mazlumlar için yola çıktı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- SİVİL toplum kuruluşları ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi, bu kez Hayrat Vakfı ile işbirliği yaparak yardım elini Halepli mazlumlara uzattı. Mamak Belediyesi, Hayrat Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüten Hayrat İnsani Yardım Derneği ile işbirliğinde hazırlanan yardım tırları Halepli mazlumlar için yola çıktı.

Un, soba, battaniye, kışlık elbise ve ayakkabı ve kuru gıda maddelerinden oluşan yardım tırları soğuk kış günlerinde Suriyeli mazlumlara ulaşacak. Yardım tırlarının uğurlanması törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Yavuz Yekeler, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İslam coğrafyasında ciddi şekilde kan aktığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir diyor Peygamberimiz. Bu millet maddi imkanına bakmadan imkanlarını paylaşan faziletli bir millettir. Sınırımızdaki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan mülteciler için devletimiz çok ciddi şekilde çalışıyor ancak vatandaşlarımız da bu işe sahip çıkıyor" dedi.

Tırların uğurlanmasında kısa bir konuşma yapan Hayrat Vakfı Ankara Temsilcisi Yavuz Yekeler, “Vakıf olarak geçtiğimiz yıl Suriye'ye Bayırbucak öncelikli 650 yardım tırı gönderdik. Bu yılda Halep öncelikli yardımlarımız devam ediyor. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Mesut Akgül'e teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!