Tire'den İslamafobi'ye karşı mücadele

Güncelleme Tarihi:

Tireden İslamafobiye karşı mücadele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 11:52

Tire'den İslamafobi'ye karşı mücadele

Haberin Devamı

İZMİR'in Tire İlçesi'nde Tire Medeniyetler ve Sanatları Derneği tarafından hayata geçirilen 'İslamafobiye Karşı Mevlana Diliyle Cevap' adlı proje kapsamında yurtdışından gelen 30 genç, Manisa, İzmir il merkezleri ile Tire ve Selçuk ilçelerinde misafir edildi.

Avrupa Birliği'nin fon desteği verdiği ve 'Erasmus Plus' organizasyonu çerçevesinde başlatılan 'İslamafobiye Karşı Mevlana Diliyle Cevap' adlı proje ile Fransa, Polonya, Bulgaristan ve Ukrayna ile Filistin'den gelen yaklaşık 30 genç, Manisa, İzmir il merkezleri ile Tire ve Selçuk ilçelerinde 8 gün boyunca gezdirilerek İslam dinin bir hoş görü dini olduğu tarihi vesika ve eserlerle anlatılmaya çalışıldı.

Tire Medeniyetler ve Sanatları Derneği Başkanı Cahit Sağlam, Tire'de Derekahve Ayazması, Yavukluoğlu Külliyesi ve bazı tarihi yapıların gezdirildiğini belirterek Avrupa ülkelerinde ve ABD'de son zamanlarda zirve yapan İslam karşıtlığının düşmanlık boyutuna çıkmaya başladığını ve bunun kaygı verici olduğunu söyledi. Halk arasında Mevlana olarak bilinen Celalettini Rumi'nin 'hoşgörü' felsefesinden esinlenerek bu projede Mevlana ismini kullandıklarını belirten Sağlam, proje çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne de gidildiğini ve orada öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Etik tarafından konuk gençlere İslam dinin anlatıldığını söyledi. Sağlam, "Sayın hocamız, İslam dinin bir barış ve selamet dini olduğunu çok güzel şekilde anlattı. Ayrıca bizim dinimize göre Allah katında tek dinin İslam olduğunu, Hristiyan ve Musevilerin peygamber olarak kabul ettiği kişileri İslam'ın da peygamber olarak gördüğünü, İslam dininin hoş görü dini olduğunu günümüzdeki ve tarihteki çok çarpıcı örnekleri ile anlattı. Bugün tüm dünyanın büyük bir hoşgörüye ihtiyacı var. İslam dini üzerinde oluşturulmaya çalışılan algının yanlış olduğunu, İslam'ın barış, dayanışma, paylaşma ve hoşgörü dini olduğunu medeniyetimizin geçmişindeki güzel örnekler, ecdadımızın yaptıkları ile anlatmaya çalıştık ve bunda da büyük oranda başarılı olduk diye düşünüyorum" dedi.

Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!