Tıp öğrencilerinden HIV uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tıp öğrencilerinden HIV uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:39

- TÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, vatandaşları HIV/AIDS konusunda bilgilendirmek için broşür dağıttı

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, vatandaşları HIV/AIDS konusunda bilgilendirmek için broşür dağıttı.

TÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri, Saraçlar Caddesi'nde, "AIDS/HIV öldürmez, ön yargılar öldürür" sloganıyla bilgilendirme çalışması yaptı, vatandaşlara broşür verdi.

Trakya Üniversitesi Tıp fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği gönüllüsü Ece Öner Özgü, yaptığı açıklamada, son verilere göre dünyada 35 bin HIV pozitifli olduğunu, 2020'de bu sayının 68 milyon olmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye'de HIV virüsünün yeterince bilinmediğini, bu açıdan bilgilendirme çalışmalarının önemli olduğunu aktaran Özgü, "Bazen bilgilendirme çalışması yaptığımızda insanlar farklı tepkiler gösterebiliyor ama buna rağmen insanları bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Şeval Aktaş HIV'in sosyal yolla bulaşan bir virüs olmadığını ifade ederek, bilgilendirme çalışmalarının aralık ayı boyunca devam edeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!