Timsahlar kupayı gözüne kestirdi

Güncelleme Tarihi:

Timsahlar kupayı gözüne kestirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 09:57

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Bölükbaşı, “İlk yarı ilk 4 arasında olmayı hedefliyoruz. Türkiye Kupası'nda da kupayı almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bursaspor, 9 günlük tatilin ardından Özlüce Tesisleri'nde ikinci yarı hazırlıklarına başladı. Recep Bölükbaşı, antrenman sahasının kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılının hem Türkiye hem Bursa hem de Bursaspor için hayırlı olmasını diledi. Ligin ilk yarısını 6. sırada bitirdiklerini anımsatan Bölükbaşı, “İlk yarı bir seri yakalamayı planlıyorduk, ama başaramadık. İnşallah ikinci yarıda bir seri yakalayarak zirvede olmaya devam edeceğiz. Ligin ikinci yarısında ilk 4 takım arasında olmayı, Türkiye Kupası'nı da almak istiyoruz. Bunları yapacak olan da bu çocuklar. Onlara her zaman güvendiğimizi söyledik” diye konuştu.

Bölükbaşı, takımın bugün toplandığını ve ikinci yarı hazırlıklarına başladığını, yabancı futbolcuların da yarından sonra Bursa'da olacağını vurgulayarak, “Ligin ikinci yarısından önce Sivasspor ile deplasmanda oynayacağımız Türkiye Kupası maçı var. Onun akabinde sahamızda Fenerbahçe ile oynayacağımız kupa maçı var. Kupa maçlarında başarılı olmak istiyoruz ve bunu başarabilecek güçteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

OZAN İPEK KONUSU BAŞKANLAR MASASINDA
Bir gazetecinin, “Ozan İpek konusunda Kasımpaşa ile anlaşmaya varıldı mı?” sorusunu Bölükbaşı, “Görüşmeler başkanlar düzeyinde devam ediyor. Rakam konusunda 'anlaşma oldu gibi' diyebiliriz. Ama daha sözleşme imzalanmadı, biliyorsunuz. Ara transfer 5 Ocak'ta başlıyor. Sanıyorum bu konu önümüzdeki hafta netleşir” yanıtını verdi. Bölükbaşı, “Ozan İpek ile ilgili takas söz konusu mu yoksa peşin para mı istenecek” sorusunu ise “Takas söz konusu değil, para istenecek” diye yanıtlarken, gazetelerde yer alan Gençlerbirliği'nden Hurşut konusunda yönetim olarak herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirtti.

Galatasaray'ın Serdar Aziz'i transfer etmek istediği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Bölükbaşı, “Bize gelen resmi bir teklif yok. Başkanlar düzeyinde belki olabilir. Serdar, aynı şekilde Batalla için de transfer söz konusu değil. Satmayı da düşünmüyoruz. Ama çok büyük rakamlar olur Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda rakamlar verilirse değerlendiririz. Şu durumda böyle bir şey söz konusu değil” görüşünü belirtti.

Haberin Devamı


Recep Bölükbaşı, Polatlı Bugsaşsporlu futbolcu Şener Özbayraklı'nın transferi ve Bangura'nın gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin soruları ise şöyle yanıtladı: 'Şener, teknik heyetimizin daha önce zikrettiği bir isim. Yarın teknik heyetle toplantı yapılacak ve nihai karara varılacak. Bangura ise genç bir oyuncu. Bize geldiği ilk dönemde başarılı maçlar çıkardı, iyi goller attı. Onun da yine teknik heyetin raporu doğrultusunda belki kiralık verilmesi söz konusu.” “Camianın transfer beklentisi var. Bursaspor'un şu anda maddi anlamda durumu nasıl. Ara transfer dönemi genelde maliyetli olur. Bursaspor bunu kaldırabilecek durumda mı?” sorusu üzerine ise Bölükbaşı, “Ara transferde kimse iyi futbolcusunu vermez. Alacağımız futbolcular da alternatif olacaktır. Bizim çok iyi bir kadromuz var. Kadroyu şimdiye kadar muhafaza ettik, hatta teknik ekip daha da gençleştirdi. Paramız var, ama 'paramız var' demekle de 'çok büyük rakamlar vererek transfer yapacağız' anlamına gelmez. O yüzden biz ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Ne olması gerekirse onu yapmaya çalışıyoruz. Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

YABANCISIZ ÇALIŞTI
Bu arada yeşil beyazlılar, ikinci yarı hazırlıklarına eksik  kadroyla başladı. Özlüce Tesisleri'nde, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yapılan  ikinci yarının ilk antrenmanına yabancı oyuncular Batalla, Bangura, Pinto,  Vederson, Carson, Forsell ve Sestak katılmadı. Sestak'ın yarın, diğer  futbolcuların ise 2 gün sonra takıma katılacağı bildirildi. Yeşil-beyazlı futbolcular antrenmanda kondisyon çalışması yaptı. Apandisit ameliyatı olan Ferhat Kiraz takımla çalışırken, sakatlığı  bulunan Tuncay Şanlı, doktor kontrolünde koştu. Bursaspor, ikinci yarı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla  sürdürecek.

FERHAT KİRAZ 24 OLDU
Öte yandan kampta tatlı bir sürprizde yaşandı. Başarılı sol kanat oyuncusu Ferhat Kiraz için antrenman öncesi soyunma odasında sürpriz doğum günü partisi  düzenlendi. Kiraz, 24. yaşına girdi. Arkadaşlarının hazırladığı doğum günü pastasındaki mumları üfleyen  Ferhat, pastanın ilk dilimini teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın elinden yedi. Ferhat, sonrasında ise teknik heyet ve futbolcu arkadaşlarının  tebriklerini kabul etti.


       



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!