Tigana:Bu takımla bu kadar

Güncelleme Tarihi:

Tigana:Bu takımla bu kadar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 01:07

Eksiklerden yakınan Jean Tigana, "Elimdeki en iyi kadroyu çıkardım. Hiçbir suçum yok" dedi ve Sergen Yalçın başta olmak üzere bazı oyuncularını suçladı.

TIGANA bu kez acı konuştu... Bugüne dek en kötü sonuçlarda bile oyuncularını koruyan Beşiktaş Teknik Direktörü, Çaykur Rizespor yenilgisinden sonra tavır değiştirdi. Bazı futbolcularını isteksiz olmakla suçlayan Tigana, takımın en çok tartışılan ismi Sergen’in 90 dakikayı çıkaracak kondisyonu olmadığını söyledi. Tigana, maç sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle Rizespor’u tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. Onları orta sahada rahat bıraktık. İkili mücadeleleri kazandılar. Hava toplarını aldılar. Sergen’in 90 dakikayı çıkaracak kondisyonu yok. Sergen için bu bir istek meselesi, antrenman meselesi. Öncelikle hasta ve sakat oyuncularımızı geri kazanmalıyız. Kötü gidişe dur dememizin tek çaresi bu.

Bu takımda yapmamız gereken çok iş var. Son maçlarda gençleri oynattım. Bunu zevk için yapmıyorum. Başka çaremiz yok. 11 ile ilgili bir hatam yok. Doğru takımı sahaya sürdüm. Eksiklerle ancak bu kadar oluyor. Sakat oyuncularımın en başta iyileşmeyi istemeleri ve çalışmaları lazım."


Serkan’dan sonra Ünal

Ç.Rizespor teknik direktörü Güvenç Kurtar, F.Bahçe’den sonra Beşiktaş maçında da oyuncu değişikliği konusunda isabet kaydetti. Kurtar, iki hafta önce Kadıköy’de Serkan’ı oyuna sokmuş ve bu oyuncunun topla buluştuğu ilk pozisyonda Ç.Rizespor golü bulmuştu. Dün de Ünal maça sonra dahil oldu ve 2 dakika sonra nefis bir gol atıp, takımına 3 puanı getirdi.

Beşiktaş’ın kalesi yıkıldı

LİG’deki en başarısız sezonlarından birini geçiren Beşiktaş, kalesi olarak gördüğü İnönü’de puan saçıyor. Evinde oynadığı 12. maçta 4. yenilgisini, ligin ilk yarısında yine 1-0’la kaybettiği Ç.Rizespor’dan alan siyah beyazlılar, rakibine kendi taftarının önünde 27 yıl sonra boyun eğdi. Kartal, Karadeniz temsilcisine İnönü’de en son 1079-80 sezonunda yenilmişti.

İstanbul’da lider F.Bahçe’den puan koparan Ç.Rizespor, iki hafta sonra bu kez bir başka büyük Beşiktaş’ın bileğini bükerken, bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetine imza attı.

Beşiktaş’a Sergen de yetmiyor

BEŞİKTAŞ,
yıldızı Sergen Yalçın’ın oyuna sonradan girdiği 4. maçı da kazanamadı. Lig’in ilk haftasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan Erciyesspor karşılaşmasında gol atmasına rağmen takımının kazanmasını sağlayamayan Sergen, Ankaraspor ve G.Saray maçlarında da oyuna ikinci yarılarda dahil olurken, Beşiktaş bu iki maçta da mağlup oldu. Dünkü Ç.Rizespor maçında da oyuna sonradan giren 34 yaşındaki oyuncu, 4. kez yedek soyundu ve yine galibiyet sevinci yaşayamadı.

Beşiktaş’ta 8 eksik

SİYAH
beyazlılarda sakatlık, ceza ve hastalıklar nedeniyle 8 futbolcu Ç.Rizespor maçında forma giyemedi. Beşiktaş, karşılaşmaya hasta olan Gökhan Zan, Ahmet Dursun, Volkan, sakatlıkları süren Tümer, İbrahim Toraman, Mehmet Sedef, kart cezalısı Koray ve kadro dışı bırakılan A.Hassan’dan yoksun çıktı.

PAF’tan üç takviye

Tigana,
eksik oyuncularının çokluğu nedeniyle PAF takımdan Kenan Özer ve Emre Özkan’ı 18 kişilik maç kadrosuna aldı. Kadrolara dahil edilen Rıza Şen ile birlikte, Ç.Rizespor karşılaşmasında PAF takımdan 3 oyuncu yedek kulübesinde oturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!