Teşekkürler Fenerbahçe!

Bu teşekkürü özüm başta, tüm Gaziantepsporlular adına ediyorum.

Haberin Devamı

Son üç sezondur Ferenbahçe Gaziantepliler’e Kamil Ocak’ta müthiş maçlar sonunda yenilerek Gazi şehrin taraftarlarını sevindiriyor.

Üstelik son iki sezondur önce galip duruma geçip sonra yeniliyor.

Bu maçlar gollerinin güzelliği ve zamanlaması ile Gaziantepliler için aynı bir mutluluk kaynağı oluyor.
Bu Pazar da gelenek değişmedi. Sarı Kanarya erken bulduğu güzel golün ve Gaziantep ortasaha boşluğunun verdiği rehavet ile maçı aldım götürdüm zannetti.

Ancak kazın ayağı öyle değildi. Hayatının golünü atan Serdar ve son 3 sezondur bu takımda altın çağını yaşayan Olcan Fener’in hayallerini çalarak sarı-lacivertli taraftarlara hüzünlü bir arefe yaşattılar.

Orhan’ı gören Milli seçicilerin Olcan’ı görmek için ne beklediklerini anlamış değilim... O ayrı hikaye.
Her iki takım da sahaya çıktığında Kanarya’nın bu maçı alarak Kamil Ocak semalarında sevinç turu atacağını düşünüyorduk. Çünkü Gaziantepspor’un orta sahası bomboş görünüyordu. Zurita sakat. Murat aldığı her topu en kolay, boştaki ve oyuna artı değer katmayacak arkadaşına atarak sorumluluktan kaçma derdinde. (Bir adam bu kadar yetenekli olsun ama sorumluluk almaktan da bu kadar kaçsın...) Üstüne bir de Gaziantep’in en büyük silahı olan sol kanadının karşısında, bence Türkiye’nin en iyi sağ kanadı var. Yani bütün koşullar Fener lehine görünüyor.
Kanaryanın bu maçı alıp yüreği küt küt atarak, pır diye uçup gitmesini engelleyen en önemli iki adam Gaziantep Kalecisi Karcemarskas ile taraftarın yeni sevgilisi Dany oluyorlar.

Çok pas yapıyor gibi görünen Gaziantepspor bu pasları tık tık değil de takır tukur yaptığı için, aslında fark atabileceği maçı güç bela aldı. Tık tık pasla takır tukur pas arasındaki farkı merak edenler Fenerbahçe’nin golündeki tek pasların ve son tek vuruşun güzelliğine baksın.

Tolunay Kafkas elindeki malzemeyi en iyi ve akılcı şekilde kullanarak, şansının da yardımıyla 3 puanı aldı. Şansı daha ilk andan itibaren futbolcularına “Kaleyi gören vursun” dediği anlaşıldığı halde, sahadaki Sarı-Lacivertli gençlerin ve kulübedeki hocalarının bu durumu anlayamamış olmalarıydı.

Fenerbahçe’nin çok güvendiği bireysel yetenekleri Alex, Semih ve Stoch sağda Dany, solda İvan engeline takılınca bu sonuç kaçınılmaz oldu.

Neticede Kamil Ocak’ta çok kaliteli olmasa da çok heyecanlı bir maç ve birbirinden güzel 3 gol izledik. Bir futbolsever de başka ne ister ki zaten?

Haberin Devamı


DETAY: Serdar’ın Fener’e attığı golün aynısını, aynı kaleye, biraz daha geriden ama aynı köşeye ve aynı güzellikte olmak kaydıyla, Eren Özen Beşiktaş’a atmıştı. (Üç gün önce). Hatırlatmak istedim...

Yazarın Tüm Yazıları