Alçak saldırıya her kesimden tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Alçak saldırıya her kesimden tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 11:58

İZMİR Adliyesi'ne yönelik düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu, 9 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya her kesimden tepki yağdı.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamalarla terör lanetlenirken, birlik ve beraberlik mesajları verilip, bu oyuna gelinmeyeceği vurgulandı.


"TERÖR İZMİR'DE DE KANLI YÜZÜNÜ GÖSTERDİ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'deki terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, "Ülkemizi içine çekmeye çalışan terör sarmalı; İzmir'de de kanlı yüzünü gösterdi. Hattın değil, bütün sathın mücadele ve müdafaasını gerektiren terör illeti, terör örgütlerinin kanlı işbirliği, İzmir'de de canımızı yaktı. Daha fazla sayıda can kaybı olabilirdi fakat güvenlik güçlerimizin cefakar ve fedakar müdahalesi ile bu boyutta kaldı ki; aksi takdirde; çok büyük kayıplarla karşı karşıya kalabilecektik. Şehit olan kahraman polis memurumuz ve adliye memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok daha büyük bir can kaybını hedefleyen teröristleri durduran polis memurumuz Fethi Sekin'in iman dolu ve teröristlerin üzerine yürüyen korkusuz yaklaşımıyla büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Şehitlerimizin ailelerine Allah'tan sabır diliyorum. Hamdolsun ki; böyle vatan evlatlarımız ve o evlatların anaları var. Yaralılarımızın durumlarını ise yakından takip ediyoruz, onlara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı


CHP'Lİ GÜVEN "ALÇAK SALDIRIYI KINIYORUZ"
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı terör saldırısını
kınadı. Güven, "Ülkemizin dört bir köşesinde tarifsiz acılara, can kayıplarına yol açan kahpe terör örgütleri, barışın ve hoşgörünün başkenti İzmir'e de kanlı ellerini uzatmışlardır. Bu saldırıyı kim yaptıysa CHP İzmir olarak nefretle kınıyor, bilinen en büyük lanetlerle lanetliyoruz. Bu alçak terör saldırısı İzmir'deki barışı, kardeşliği ve huzuru hedef almıştır. Bu alçaklar sivil ve masum İzmirlileri, polisimizi hedef almıştır. Bizler, İzmir'de insanlarımıza yönelen her tehditte göğsümüzü siper etmeye, İzmir'deki huzurun devamını sağlamaya ve tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'i de bu terör belasından temizlemeye kararlıyız. Bu alçak saldırıda, kendi saltanatları ve çıkarları uğruna ülkemizde güvenliği yok eden, iş bilmez bir biçimde ülkenin başına yeni terör örgütlerini ve belaları musallat eden, bu terör örgütlerini zamanında görmezden gelenlerin sorumluluğu da oldukça fazladır. Bu sorumluların, sorumsuz ve berbat yönetimleri sonrasın İzmir'in en huzur dolu kenti İzmir'imize de terörün kanlı eli ulaşmıştır. Artık yeter diyoruz" dedi.

Haberin Devamı


"BAŞARAMAYACAKSINIZ"
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da, terörün bu kez kirli oyununu İzmir'de sahneye koymak istediğini belirterek, "Demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü İzmir'in bu kirli oyuna asla izin vermeyeceğini de kahraman polisimizle bir kez daha gördü. Saldırıyı kınıyorum. Bizler bu vatanı, bu kenti asla onlara bırakmayacağız. Terörün bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu alçak ve hainlere de hak ettikleri yanıtı vermekten hiçbir şekilde çekinmeyeceğiz, bizde Seyitler Ömer olur yeri gelir Fethi olur kısacası kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için" diye konuştu.


"BU KEZ DE İZMİR'İNDEN VURMAYI DENEDİLER"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "İşgaliyle bağımsızlık savaşımızı başlatan, kurtuluşuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu muştulayan kentimize saldırdılar. İzmir, Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi, demokrasinin, çağdaşlığın ve laikliğin yaşayan ve yaşatan değeridir. Türkiye'yi, bu kez de İzmir'inden vurmayı denediler. Soysuzlar, işbirlikçileri ve onlar sayesinde rant devşireceğini sananlar bilmelidir ki; ne İzmir'i, ne de ülkemizi ele geçiremeyeceksiniz. Başaramayacaksınız. Karşıyaka, şehitlerini acı, saygı ve minnetle anarken, bir kere daha haykırıyor: Yobazlığa, faşizme, teröre ve şiddete hayır. Yaşasın çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Haberin Devamı


"HALKIMIZA YÖNELİK TERÖR EYLEMİDİR"
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, alçak terör saldırısını kınayarak, hain saldırıyı ülkenin ve İzmir'in huzuruna, birliğine ve aydınlığına karşı gerçekleştirilmiş barbar ve iğrenç bir eylem olarak tanımladı. Tosun, "Bir polis memurumuz hainleri fark ediyor ve fedakarlıkla, vatanseverlikle canı pahasına bu kalleşlerin daha büyük bir eylem yapmasını engelliyor. Bu kahraman polisimiz ve bir adliye çalışanımız teröristlerin açtığı ateşle şehit düşüyor. Tüm kararlılığımızla söylüyorum; polisimize, askerimize, adliye çalışanımıza sıkılan her kurşun, halkımıza ve Cumhuriyetimize sıkılmış bir kurşun demektir. Polise, askere yönelik her türlü terör eylemi, halkımıza yönelik terör eylemidir. Çünkü onlar halkımızın ve milletimizin vicdanıdır. İçtenlikle söylüyorum İzmir ve İzmirliler asla ve asla teröre teslim olmayacak ve teröre karşı hep onurlu, dik duruşunu sürdürecektir. Kimse İzmir'i terör bataklığına sokamaz ve bizim birliğimizi bozamaz" dedi.

Haberin Devamı


"ASLA BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, bu karanlık oyunun birlik ve beraberlik içinde bozulacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Terör bu kez İzmir'de kirli yüzünü gösterdi. Düşmana ilk kurşunun atıldığı, demokrasinin ve bağımsızlığımızın sembolü güzel İzmir'de kanlı terör örgütü karanlık yönünü ortaya koydu. İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan anlayışından uzaklaşmayacağız. Toplumu kutuplaştırmaya yönelik, devletimizi yıldırmaya yönelik, milletimizi korkutmaya yönelik girişimlerde bulunanlar asla başarılı olamayacaklar. Hiçbir menfur saldırı amacına ulaşamayacak. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize yönelik her türlü karanlık oyunu bozacağız. Allah birliğimizi, beraberlimizi daim eylesin. İzmirimize ve ülkemize geçmiş olsun. Bir kez daha büyük bir kahramanlık örneği göstererek facianın büyümesini önleyen ve şehit olan polisimiz Fethi Seki ve mübaşir Musa Can'a Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum."

Haberin Devamı


"TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"
MHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'in kardeşliğine, sıcaklığına hiçbir terör saldırısının zarar veremeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye uzun zamandır çok yönlü terör saldırıları altındadır. Terör bu kez o kirli ve zalim yüzünü İzmir'de göstermiştir. İzmir Bayraklı Adliyesi C kapısı girişindeki polis noktası yakınında gerçekleşen bombalı araç saldırısı sonucu 1 polis memurumuz ve 1 adliye çalışanımız hayatını kaybetmiş, yaralılarımızın tedavileri sürmektedir. Acımız büyüktür. Uzun süredir sosyal medyada İzmir'i hedef gösteren hesapların kime hizmet ettiği muhakkak suretle araştırılmalı ve ortaya çıkarılmalıdır. Millet olarak Allah'ın izniyle terörizme boyun da eğmeyeceğiz, diz de çökmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. İzmir'in kardeşliğine, sıcaklığına hiçbir terör saldırısı zarar veremeyecektir. Yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar dilerken, bir kez daha güzel İzmirimize geçmiş olsun diyorum."


SONUNA KADAR DİRENİLECEK
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirterek "Umudumuzu, birliğimizi, huzurumuzu, geleceğimizi yok etmek için top yekün sistemli bir ateş hattına sürüklenmek istenen ülkemiz de, insanımız da bu kahpe saldırılara sonuna kadar direnecektir" dedi. Milli mücadelede ilk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü İzmir'in buna asla müsaade etmeyeceğini ve oynanmak istenen oyunlara gelmeyeceğini vurgulayan Yorgancılar, saldırıda şehit olan kahraman polisin son kurşununa kadar mücadelesinin de bunun açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.


"KORKMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de İzmir'deki hain terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Biz, İstiklal Marşı 'korkma' diye başlayan bir milletiz. Ülkemizin birliğini bütünlüğünü, huzurunu ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu terör eylemleri nihayetlenene kadar, son teröristin kökü kuruyana kadar mücadele etmeye, çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız ve bu olağanüstü durum geçene kadar her türlü güvenlik tedbirini almaya devam edeceğiz" dedi.


"EVLERİMİZE KAPANMAYACAĞIZ"
Terör saldırılarının amacının anarşi ve kargaşa ortamını Türkiye geneline yaymak olduğunu, huzur kenti İzmir'in bu amaçla hedef seçildiğine inandıklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de şunları söyledi:
"Teröre teslim olmayacağız. Bu saldırılar karşısında evlerimize kapanmayacağız. Çalışmaya, etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hükümetimizden beklentimiz; güvenlik güçlerimizi terörle mücadele konusunda bilgi ve donanım olarak en üst seviyeye çıkaracak adımları hızlı bir şekilde atılmasıdır. Nitekim bugünkü saldırı şehit düşen polisimizin dikkati sayesinde nispeten daha az kayıpla atlatılmıştır."


"TEK VÜCUT VE TEK YUMRUK"
Ege Genç İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada da "Terörle mücadele ve istihbaratta örnek kent gösterilen İzmir'imiz, çok büyük bir hain planı yine polisimizin dikkati ve özverili müdahalesi sayesinde daha da büyümeden atlatmayı başarmıştır" dedildi. EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, "Barışın, huzurun ve güzelliklerin kenti İzmir'e yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İzmir tek vücut ve tek yumruk olarak teröre karşı Türkiye'nin diğer şehirleriyle birlikte kararlılıkla mücadele edecektir. Terör nasıl korkakların işi ise ona karşı dimdik durmak cesur insanların işidir. Milletçe cesaretle teröre karşı durduk, durmaya devam edeceğiz" dedi.


"TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ"
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt da yaptığı açıklama şöyle dedi:
"Huzurun, güvenin, hoşgörünün kenti İzmir, faciadan döndü. Başta kahraman polisimiz Fethi Sekin olmak üzere şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. İzmir ve İzmirliler olarak teröre karşı duruşumuzu en güçlü şekilde göstereceğiz. Korkmuyoruz, asla da korkmayacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi asla bozmayacağız. Millet olarak eninde sonunda terörü de, teröristleri de, onları besleyenleri de yok edeceğiz, dize getireceğiz."


"BİRLİK HALİNDEYİZ, KUVVETLİYİZ"
Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman daha yeni yıla girer girmez İstanbul'da savunmasız sivillere karşı gerçekleştirilen hunharca terör saldırısının acısını yaşarken, bu sefer İzmir Adliyesi yakınında güvenlik güçleri ve sivil halka karşı bir hain saldırı ile coğrafyamızda sergilenen oyunun vahşi yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Akgerman, "Bu sefer hedefte adalet çalışanları ve aydınlığın sembolü kentimizin insanları vardı. Devletimizin tüm adli unsurları ile birlik halindeyiz, kuvvetliyiz; Korkmuyoruz, korkmayacağız; ülkemize inanıyor, halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Başarılı Emniyet teşkilatımızın bundan önce birçok kez engellediği saldırı planları bu sefer engellenemese de, daha büyük bir kıyımın önüne geçen polisimiz, sivilleri büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek korumuş, bu uğurda bir şehit daha vermiştir" dedi.


TGS'DEN TERÖRE TEPKİ
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı terör saldırısını şiddetle kınayarak, "Toplum ve basın emekçileri olarak teröre teslim olmayacağız" dedi.


HEDEF BİRLİK VE BERABERLİK
MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü de şunları söyledi:
"İzmir Adliye binası önünde gerçekleşen hain saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu saldırıların ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef aldığı ortadadır. Sabrımızın sonuna kadar sınandığı bu günlerde, tüm vatandaşlarımıza birlik çağrısında bulunuyoruz. Bu saldırılara verilecek en iyi cevap; yılmadığımızı ve korkmadığımızı göstermektir. MÜSİAD olarak sağlam duruşumuzu koruyarak, tüm çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Teröre diz çökmeyeceğiz. Tüm iş dünyasının ve vatandaşlarımızın da aynı şekilde davranacaklarına inancımız tam."


"YANILGI İÇİNDELER"
TÜGİAD Ege Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Canpolat da İzmir'de meydana gelen hain saldırıyı kınadı. Canpolat, "Güzel İzmirimizi bununla korkutacaklarını sananlar büyük yanılgı içinde. Çünkü biz İzmir'iz. Kurtuluş ateşini ilk yakan kentiz. Yangınlardan, kül olan bir şehirden yükselen ve asla boyun eğmeyen bir neslin çocuklarıyız. Sarsılmadan ayaktayız. Terörün kazınması için ne gerekiyorsa İzmir'de onu yapmaya hazır olduğunu ilan ediyoruz Teröristlerin karşısına çıkan ve büyük bir faciayı önleyen şehit polisimiz ile bir adliye çalışanımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.


"ÜLKEMİZ TERÖRE TESLİM OLMAYACAK"
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Bu insanlık dışı terör saldırısında daha fazla can kaybı olmamasını, kendi canını ortaya koyarak teröristlerin önüne dikilen ve şehit düşen polisimiz Fethi Sekin'e borçluyuz. Kahraman polisimize ve arkadaşlarına minnettarız. Onların hakkını ödeyemeyiz. Güzel İzmirimizin ve ülkemizin başı sağ olsun. Geçtiğimiz yıl ülkemizin farklı şehirlerinde, yılbaşında İstanbul'da, bugün İzmir'de meydana gelen terör saldırılarının amacı Türkiye'yi kaosa süreklemek, Türk halkının beraberlik ruhunu parçalamaktır. Masum insanlarımızı, güvenlik güçlerimizi insanlık dışı saldırılarla hedef alanların buna gücü yetmeyecektir. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Ülkemiz birlik ruhunu koruyarak bu zor günlerin üstesinden gelecektir. Teröre asla boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız" diye konuştu.


 

BAKMADAN GEÇME!