Terleme sorununa kesin etki: Botoks

Terlemeyi önlemek amacıyla botoks uygulamasını tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Amerikan FDA onayına sahip yani sağlığa bir zararı olmadığı kanıtlanmış olan bu uygulama, kırışıklık tedavisinin yanı sıra terlemeye yönelik olarak da "güvenilir" kabul ediliyor.

Uzun yıllardır tıp alanında kullanılan ve birkaç yıldır da kırışıklıklar konusunda rağbet gören botoks uygulamasıyla terleme sorununa çözüm bulabilirsiniz. Özellikle yaz aylarının önemli bir derdi olan terlemenin botoksla nasıl tedavi edildiğini Dermatolog Dr. Nur Feza Erdoğdu’dan öğrendik.

n Botoks, günümüzde bilindik uygulamalar dışında vücutta hangi bölgelere uygulanıyor?

- Botoks uygulaması kırışıklık tedavisi olarak adlandırdığımız kozmetik kullanım dışında, şaşılık tedavisinde, boyun kaslarının aşırı kasılmasından kaynaklı yoğun ağrı durumlarında, bazı nörolojik hastalıklarda ve avuç içi, ayak altı, koltukaltı gibi bölgelerde aşırı terleme problemine de somut çözümler getiriyor. Terleme, kişilerin sosyal ve profesyonel hayatında önemli bir problem. Botoks bu aşırı terlemeleri önlemede mükemmel bir tedavi sağlıyor.

n Terleme sorunu botoks uygulamasıyla nasıl önleniyor?

- Terleme, normal ter ve ısı kaybının olduğu durumlarda hem kadın hem de erkeklerde sosyal yaşamı etkileyebilecek ölçüde rahatsızlık oluşturabiliyor. Bu problemi çözmek için öncelikle tedaviyle ilgili beklentilerin ve endişelerin uygulamayı yapacak doktor ile paylaşılması gerekiyor. Botoks, uygulama yapılacak bölgeye göre belirli oranda sulandırılıyor. Bazı durumlarda hafif ağrı olabileceği için uygulama yapılacak bölge kremle uyuşturuluyor. Terleme alanında işaretlenmiş olan deri içine çok küçük doz ve aralıklarla ilaç veriliyor. Uygulamadan sonra iki hafta içinde beklenilen etki başlıyor.

n Terlemeyi botoks ile azaltmanın insan vücuduna bir zararı var mı?

- Hayır, herhangi bir zararı yok. Çünkü uygulama sadece deriye yapılıyor. Aşırı terlemenin olduğu bölgedeki fazla terlemeyi geçici bir süre için azaltıyor. Bununla birlikte diğer ter bezlerinin aşırı çalışması gibi yan etkileri yok. Bölgesel ter bezlerinin operasyon ile çıkarılması veya ter bezlerini çalıştıran sinirlerin çıkarılması oldukça ağrılı ve ciltte iz bırakan aynı zamanda da yan etkileri oldukça çok olan yöntemler. Ancak operasyonlar botoks uygulamasının terleme problemine sunduğu olumlu etkiden dolayı artık pek tercih edilmiyor.

n Botoks yapıldıktan sonra etkisi ne kadar sürüyor?

- Terleme için botoks uygulaması tedaviyi takiben 1 hafta içinde etki başlıyor ve genellikle 6-9 aya kadar devam ediyor. İkinci ve daha sonraki uygulamalarda bu süreler uzuyor.

n Botoks kimlere uygulanabiliyor?

- Botoks, uzman doktorun kişinin tedaviye uygunluğu kararı doğrultusunda herkese uygulanabiliyor. Aşırı terleme problemi yaşayan kişiler, özellikle terleme sorunu nedeniyle sosyal ve profesyonel hayatlarında sıkıntı yaşayan erkek ve kadınlar bu uygulamayı tercih ediyorlar.

Uygulama öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

n Botoksun soğuk zincirle ve soğuk ortamda nakledilmesi ve saklanması gerekir.

n Uygulamanın uzman doktor tarafından yapılmasına, uygulama yapacak olan doktorun botoks konusunda sertifika sahibi olup olmadığına özellikle dikkat edilmeli.

n Botoksun hastanın yanında açılmasına, kutunun üzerinde bulunan damgaya dikkat edilmeli.

n Botoks, doğru bölgelere ve kuralına uygun şekilde uygulanmalı.

Biri Madonna’ya dur desin

Dünya pop müziğinin tartışmasız kraliçesi, moda ikonu, güzellik ve gençlik abidesi... Madonna son albümüyle yine ortalığı kasıp kavurmaya hazırlanırken, yaşlanmak bilmeyen tarzıyla hem kıskandırıyor hem de gıptayla izleniyor. Her seferinde küllerinden yeniden doğan Anka kuşu misali bambaşka bir görüntüyle karşımıza çıkan bu efsane kadını her anlamda takip etmek de hiç kolay olmuyor. Biz yine de bir deneyelim!

DÜZ SAÇLAR: İki yana bırakılmış düz fön çekilmiş saçlar, minyon yüzlü, düz ve kalın saçlı kadınlar için ideal.

MELEK BUKLELERİ: Saçları ortadan ayırıp tarayın. Ardından tutamlara ayırarak uçları yukarıya gelecek şekilde büyük bir saç maşasıyla kıvırın. Bu arada Madonna’nın makyajına dikkat! Şarkıcı, siyah maskara, gri göz farı ve şeftali tonlarında ruj tercih ediyor.

İRİ DALGALAR: Bu model için ihtiyacınız büyük yuvarlak fırça ve kalın bir saç maşası. Saçları yanda ve ensede tutam tutam uçlardan köklere doğru fırçaya sarın. Elde ettiğiniz bukleleri yüksek ısıdaki maşayla sabitleyin ve parmaklarla biraz havalandırarak bırakın.

SADE TOPUZ: Kákülleri ayırın. Saçın kalan kısmını düz bir şekilde atkuyruğu halinde toplayın. Bir araya topladığınız saçı uçtan itibaren başın arka tarafında düzenli bir şekilde topuz haline getirin. Atkuyruğunu topladığınız lastik tokanın görünmesini önlemek için saçların tamamını başın arka tarafında tutturun. Saç spreyiyle topuzu sabitleyin.

ÜRÜN MARKET

15 dakikada evinizde gençleşin

Güzellik salonuna gitmeden evde ya da seyahatte kendi cilt bakımınızı gerçekleştirmeniz, gelişen teknoloji sayesinde artık mümkün... İtalyan profesyonel estetik lazer cihazları üreticisi Laser.com tarafından geliştirilen elektronik anti-aging cilt bakım cihazı ilift, SPA kalitesinde yüz bakımı yapmanıza olanak sağlıyor. 15 dakika içerisinde kırışıklıkların derinliğini azaltıp, yüz kaslarını sıkılaştırıyor ve akne gibi cilt sorunlarını iyileştiriyor.

Saçlara koruyucu bakım

Schwarzkopf’un geliştirilen Gliss Nutri-Protect Serisi, kuaför salonlarının profesyonel saç bakımını ve uzmanlığını evlere getiriyor. Şampuan, saç kremi ve 80 derece ısıya karşı koruyucu bakım küründen oluşan seri, yaban gülü meyvesinin özünden çıkarılan yağ, besleyici proteinler içeren zengin koruma formülü ve doğal besleyici özelliğiyle yıpranmış kuru saçı onarıyor, pürüzsüzleştiriyor ve yumuşatıyor.
Yazarın Tüm Yazıları