Terk edilen köpek yavrularına sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Terk edilen köpek yavrularına sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 16:57

Terk edilen köpek yavrularına sahip çıktılar

Haberin Devamı

Cem ULUCAN / AYDIN (DHA)- AYDIN'ın Karacasu İlçesi kırsalında orman bekçisi Osman Karaköse, çuval içinde terk edilmiş halde bulduğu 8 köpek yavrusunu kurtardı. Ölmek üzere olan yavru köpekler hayvanseverlerin çabalarıyla hayata döndürüldü.
Karacasu İlçesi'ne bağlı kırsal Geyre Mahallesi'nin ormanlık alanında Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı'na bağlı olarak bekçilik yapan Osman Karaköse, yaklaşık 15 gün önce, ağzı bağlı bir çuvalın hareket ettiğini gördü. Bekçi Karaköse, çuvalı açtığında, ölüme terk edilen, 8 köpek yavrusu ile karşılaştı. Ölmek üzere olan yavruları evine götüren Karaköse, su ve süt vererek besledi. Karaköse, köpeklere yaklaşık 10 gün bakarak su ve sütlerini hiç eksik etmedi, ancak masrafı artmaya başladığı için Geyre Muhtarı Nevcet Çoban'dan yardım istedi. Hayvansever muhtar Nevcet Çoban da birliğe süt toplayan Süt Birliği görevlisi Ali Sarıdayı ile görüşüp köpek yavrularına düzenli süt temin edilmesini sağladı.
Köpek yavrularına sahip çıkan Osman Karaköse, "Ağzı bağlı bir çuval içinde ormanda bulduğum hayvanları öylece kaderlerine terk edemezdim. Bunu yapan hangi vicdansız ki çuvala doldurup bırakmış? Onların da en az bizim kadar yaşama hakkı var. Gözleri açılıncaya kadar sütle besledim. Büyüdükçe masrafları ağır olmaya başladı. Tek maaşla geçinen biriyim. Sağolsun muhtarımız Nevcet Çoban ve süt toplayan arkadaşımız Ali Sarıdayı'nın da katkıları ile bu hayvanlara süt verip elimizden geldiğince bakıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!