Terim'den zehir zemberek açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Terimden zehir zemberek açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 00:02

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Mersin İdmanyurdu maçından sonra yaptığı flaş açıklamanın ardından Lig TV'nin canlı yayınına katıldı. Programda "Galatasaray 10 kişi kalmasaydı bu maçı zor kazanırdı" diyen Hakan Şükür, Fatih Terim'in tribüne gönderilmesiyle ilgili "İnsan bazen şeytanın avukatlığını yapıyor. Acaba teknik ekip takımı ateşlemek için bilerek mi bunları yaptı?" ifadelerini kullandı. Terim de Şükür'e cevaben "Böyle şey olur mu arkadaşlar benim yokluğum takımı 5 puandan etti." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in canlı yayında yaptığı açıklamalardan önemli satırbaşları şöyle:

FATİH TERİM'İN İLK AÇIKLAMALARI

"HEPİMİZ İNSANIZ HATA YAPABİLİRİZ"

"Ben sadece kendim için konuşmuyorum. Koltuğumuz için itibarsızlaştıma çalışmaları yapılıyor. Ertuğrul Sağlam'a da Yılmaz Vural'a da Nurullah Sağlam'a da yapıldı. Güçlü bir adamı vasatlaştırmak vasat kafalı insanların hayat görüşüdür. Benim yaşam felsefem, tecrübelerim bunu gösteriyor...

Tahkim'i etkileyecek olan bütün yazılar ve haberler için yasal haklarımı kullanacağımı da burdan açıklamak istiyorum...  Böyle olaylar dünyanın her yerinde oluyor. Hepimiz insanız, hata yapabiliriz. Hakemler de kötü yönetebilir. Ama bu durumun çözümü bu şekilde olmaz. Diyalog kurmamız lazım. Ama böyle olmuyor. Mesala sezon başında ve devre arasında yapılan hakem seminerlerine bizi çağırmıyorlar. Neden? Bizi de çağırın... 

"KÖTÜ NİYET SEZİYORUM"

Ben nedense ligin bu haftalarında hep ceza yiyorum. Artık gelenek haline geldi. Kendime de eleştiri yapıyorum. Tabii ki hata yapabiliriz, yapıyorum da.  Ama bu kararların ardında bir kötü niyet seziyorum. Kötü niyet olmasa ben itiraz etmem. Geçtiğimiz maçlarda hakeme dönüp, "Sana hakaret etmeyeceğim, sana bu fırsata vermeyeceğim" dedim. Bu sözlerim döndü tehdit etti şeklinde yorumlandı. Başka ülkelerde ne tehditler oluyor... Biz daha oralara gelmedik. Mersin maçındaki kırmızı karta inanmıyorum. Çünkü iki oyuncu arasında itişme var. Herhangi bir faul yok. Danny'nin atılması hatalı bir karardır. Ben sarı kartı Mersin İdmanyurdu futbolcusuna vereceğini sandım ama Danny'yi attı.

"SÜLEYMAN ABAY DAHA ÖNCE BENİ ATTIRMAK İSTEDİ"

Süleyman Abay, bir kaç maç önce dördüncü hakemken beni attırmak için hakemle konuşmuştu. Ama maçın hakemi ona uyup beni atmamıştı... Bir hakem buna niyetliyse hiçbirimiz kurtulamayız. Ama bu akşam atışmalımıydık, evet... Ama hakem bizi atmayabilirmiydi de değil mi? Tepkiyi de hakeme dönük de yapmadım. Hamit'e kızmış da olabilirdim... Bunun arkasına da sığınabilirdim...  Ben burada pozisyonlar bazında itiraz etmiyorum. Başka şeylere itiraz ediyorum. Sessiz çoğunluğun sesi olmaya çalışıyorum. Bu işe hayatımı vermişim. Ve hep önce karşımdakine saygı duyuyorum. Gençlerbiliği maçındaki penaltı olmaz olsun diyen benim. İyi ki gol olmadı diyen benim. Ben iğneyi önce kendi değdirdim hatta sapladım.. Ama karşı taraftan da biraz saygı bekliyorum. 

"ARTIK YÜZEYSEL KONUŞMAK İSTEMİYORUM"

Şimdi bazı arkadaşlar ceza hesabı yapmaya başlar.. Yedi ordan dört ordan, iki oradan... Yarın sabah antrenman var... Ve ben Real Madrid antrenmanı var ve o maçın ilk 11'ini dizmek zorundayım. Son maçlarda bize karşı özellikle Arena'da bu olayların çok olduğunu söylüyorum. Artık yüzeysel konuşmak istemiyorum. Yüzeysel davranmıyoruz. Bir saniye içerisinde karar veren hakemi işinin ne kadar zor olduğunun da farkındayız.

"HANDE'YE 'ÇEKİL KIZIM BURDAN' DEDİM"

Ben topu vurduğumda hakem Süleyman Abay bana gelip uyarsa yemin ediyorum yerin dibine girerim. Ama bizim başımızda bir kulübe komiseri vardı bugün. Düşünün ki benim kızım asistanım Hande'ye bile sert davrandım. "Çekil kızım buradan" dedim. Bu ülkede kadınlara futbolu sevdiren isimlerden biriyim. Hatta Türkiye'de ilk defa yardımcılarımdan birisi kadın.  Hatta belki de Karabükspor maçına takımın başında o çıkacak. 

"GEREKİRSE AYDAN İDARE EDECEĞİM"

Ne kadar ceza yersem yiyeyim. Hatta gerekirse aydan idare edeceğim ve biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Cezalıyken soyunma odasına giremiyorum, tribünde iletişim yasak. Bugün maç esnasında eşimle kızımı aradım ve etrafımdakilere de söyledim. İletişim yüzünden de ceza yiyoruz biliyorsun...  Ben hakemlere hak veriyorum ama onlar da bana hak versin... Mağlubiyetten, şampiyonluktan öte konuşuyorum. Bu sorunu çözmemiz lazım. Yoksa başımıza daha kötü şeyler gelecek. Kimsenin kimseyi itibarsızlaştırmaya hakkı yok. Hakemler yöneten olmalıdır. İdare eden olmalıdır. Biz anlayışsız bir insan değiliz. Kendimden kaç yaş küçük insanların "Hocam ne olur yapmayın" dediğinde özür de dilediğim oldu.

"ATILDIKTAN SONRA GEMİLERİ YAKTIM" 

Ben olsaydım olmasaydım şeklinde konuşmalar çok gereksiz. Orda olmayışım çok şey kaybettirdi. Bu akşam atıldıktan sonra gemileri yaktım. Oyundan atıldıktan sonra, beni orta hakem, dördüncü hakem atsa yada MHK Başkanı atsa ne farkeder. Orduspor maçında devre bitti hakeme "Hocam maçın ikinci yarısında daha kötü yönet" dedim. Soyunma odasına gittim taktiğimi verdim sahaya döndüm.. İkinci yarı başlarken saha komiseri bana hocam hakemin kararı tribüne çıkacakmışsınız dedi. Şimdi size soruyorum. Bu 15 dakika içerisinde birtelefon trafiği olmamış mıdır?

"ÇAĞRILMADIĞIMIZ YERE NASIL GİDELİM"

Günlerce oturup daha güzelini nasıl yapalım diye konuşalım. Ama TFF'den kimseye bir davet yok. Çağrılmadığımız yere nasıl gidelim ki. Schalke maçında üçüncü golü attıktan sonra sahay 30 kişi girdik. Hakemle sadece göz göze geldik. Bir göz kırptı ve herkes yerine oturdu. Bizde çizgiyi 30 cm geçseniz. Hakem başımızda bitiyor. Bu böyle olamaz. Bu şekilde katı kuralcılık sabrınızı zorluyor. Rol modeliz tamam ama ben de insanım. Benim de bir çok sorumluluklarım var. Bakın uyumadan benim yarın Real Madrid için ilk 11 hesabı yapmam lazım. 

"BAŞARILI OLANI İTİBARSIZLAŞTIRMAK VASAT KAFALILARIN YÖNTEMİ"

Başta söyledim tekrar söylüyorum. Güçlü olanı ve başarılı olanı itibarsızlaştırmak vasat kafalı insanların yöntemidir. Galatasaray'ın yaptığı açıklama da yerinde olmuş. Gayet şık ve mesajlar yerinde olmuş.  Camia budur. Galatasaray'ın kenetlenmesi gerekiyor. Hakemlerin kararında hem bana karşı hem de camiama karşı bir şeyler olduğunu hissediyorum.

"İFADE VERMEYE GİTMEYECEĞİM"

Bundan sonra Tahkim'e veya PFDK'ya ifade vermeye gitmeyeceğim. Hatta adım atmayacağım. En son gittim ifade verdim. ve 3 maç ceza aldım. Hatta Başkan benim için 9 maç istemiş. TFF'nin o kurumlarına itimadım kalmadı. Güvenmediğim bir şeye inanmam ve adım atmam. Neden mi yok? Sizler de benimle aynı ülkede yaşıyorsunuz.

"FUTBOLA DA AKİL ADAMLAR LAZIM"

Futbola da akil adamlar lazım. Hem de Türk futbolu için 49 kişi falan da yetmez. Hizmet etmek isteyen insanlarda artık Türk futbolunu içinde bulunduğu kirliliğin içine girmek istemiyor. Ben bu akşam ne söylüyorsam sadece kendim için bir şey söylemiyorum. Anadolu'da diğer arkadaşlarım için de konuşuyorum.  Hakemlerin işi çok zor biliyorum, kimseye yaranamazlar bunun da farkındayım.  Ama karşılıklı diyalogta olursak birbirimizi daha iyi anlarız... Bu kadar sıkıntı stres içerisinde hatalar olacak..  Ama nedense cezalar hep bize kesiliyor. Biz de oyuncular da insan...

TERİM'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!