Terim: İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkarız

Güncelleme Tarihi:

Terim: İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkarız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 22:10

Avrupa Şampiyonası hazırlık çalışmalarını Almanya'da sürdüren (A) Milli Futbol Takımı'nda, teknik direktör Fatih Terim, bu akşam yaptığı basın toplantısında “İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkarız” dedi.

Haberin Devamı

Terim, gruptan çıkmak için 2 galibiyet veya 1 galibiyet ile 1 beraberliğin yeterli olacağını belirterek, “Bizim matematiksel bir hesabımız yok. Kazanma arzusu içindeyiz. İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

Rakiplerinin maçlarının izleneceğini de ifade eden Terim, sakat oyuncular konusunda ise şunları söyledi:

“Hamit ve Servet'i pazar günü Ukrayna ile yapacağımız hazırlık maçında oynatacağım. Durumları maçtan sonra belli olacak. Gökhan Gönül'ün durumu ise henüz belli değil. Sakatlığı devam etse dahi onu geri göndermeyeceğiz. Kaleci Volkan iyileşiyor ama riske girmek istemiyoruz.”

Terim, “Yurt dışında birçok vatandaşımız yaşıyor. Oraya gelenler bize büyük destek sağlayacaktır” dedi.

Milli takıma alınmayan futbolcular konusunda yapılan eleştirileri de yanıtlayan Terim, “Milli Takım Türkiye'nin aynasıdır. Hepimizin milli takımıdır. Tartışmaları abartmamak gerekiyor. Kadroya alınmayan oyunculara daha önce forma verdim. Hiçbir ayrıcalık yapmadık. Bu tartışmalar oyuncuları da etkilemektedir” diye konuştu.

Bu arada (A) Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim'in basın toplantısından sonra tam kadro olarak bir antrenman yaptı. İlk 15 dakikası basına açık olan çalışmada, Nihat Kahveci de yer alırken, Servet takımdan ayrı olarak çalıştı.

(A) Milli Takım, yarın akşam Bielefeld'de Slovakya ile ilk hazırlık maçını yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!