Temizlik 1 yıl sürecek

Güncelleme Tarihi:

Temizlik 1 yıl sürecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 16:14

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaymakam Şenol Esmer ve ilçenin eski belediye başkanları ile bir araya gelerek Mogan Gölü’nde gerçekleştirilecek temizlik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü’ne kurulan temizleme istasyonlarını tekneyle dolaşıp, çalışmaları inceledi. Duruay’a göl üstündeki gezide eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ile birlikte Gölbaşı eski belediye başkanları Erdal Eren, Cevdet Kara, Mümtaz Sarıbaş, A. Nasır Haşlak ve Yakup Odabaşı eşlik etti. Farklı siyasi partilerden olup, geçmişte Gölbaşı’na hizmet eden belediye başkanlarının bir arada bulunmasının önemine dikkat çeken Cemil Çiçek şunları söyledi:
"Hem Ankaralı hem de bölgede yaşayan biri olarak Mogan’da temizlik projesinin hayata geçirilmesi için yoğun bir çaba sarf ettik. Belediye başkanımızın ısrarlı takibi son derece önemli. Bizlerin de Mogan Gölü'ne gözü gibi bakması, koruması lazım."

Haberin Devamı

SÜREKLİ KIYI TEMİZLİĞİ

Gölbaşı'na hizmet etmiş belediye başkanlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Duruay ise, "Eski belediye başkanlarımız da Mogan Gölü'nün temizliği ve korunmasıyla ilgili çalıştı, çabaladı. İnşallah bize nasip olacak. 40 yıldır kirlenen gölün temizliği için 20 yıl önce karar verilmişti ama sonuç alınamadı. Mogan’ı 1 yıl sonra eski berraklığı ile göreceğiz. Şu anda temizlik istasyonları kuruluyor. Dip çamuru bir sene içerisinde temizlenecek" dedi. Çalışmanın ardından 2 tekne ile sürekli kıyı temizliği yapılacağını belirten Duruay şöyle konuştu:

SU SPORLARI MERKEZİ OLACAK

“Sayın Cemil Çiçek’in büyük gayretleri ile Mogan Gölümüz o eski berraklığı, şeffaflığı ve temizliği ile bir sene sonra halkımızın hizmetine açılacaktır. Ankara’nın sayılı mesire alanlarında olan Mogan Gölü daha temiz olacak. Mogan Gölü temizlendikten sonra Ankara’nın su sporları konusunda da bir merkezi haline gelecek. Bu sene başlayacak olan kürek, kano ve yelken yarışları ile beraber önümüzdeki yıllar da devam edip hem bakanlığımız hem de federasyonlarımızla beraber bu çalışmaları yapacağız."

PROTOKOLDE İKİ BAKANIN İMZASI VAR

Hürriyet Ankara’nın çok sayıda manşet haberi ile dikkat çektiği Mogan Gölü’ndeki çevre felaketini önleyecek olan temizlik çalışması için senelerce ilerleme kaydedilememişti. Sürecin sonunda 15 Temmuz 2016’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDHB) Bakanı Ahmet Arslan’ın da imzalarının bulunduğu ‘Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlenmesi İşi İşbirliği Protokolü’ hayata geçirilmişti. Protokole göre çalışmaların 480 gün süreceği açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!