Temelden su çıktı

Güncelleme Tarihi:

Temelden su çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların temelinde su çıktığını söyleyen Üreğil Mahallesi Yoncalık mevkii halkı, “Önümüzdeki yıllarda bölgede felaket yaşanabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2009 yılında yapımına başlanan konutların temelleri atıldığı sırada yeraltından su çıktığını ve konutların dere yatağına yapıldığını savunan Barınma Hakkı Meclisi Sözcüsü Candaş Türkyılmaz, geçmişte konutların yapıldığı bölgede derelerin taştığını belirtti. Türkyılmaz şöyle konuştu:
“Geçmiş yıllardaki taşkınlar can ve mal kaybına neden oldu. Bilirkişi raporu Üreğil’in sel kapağı ve dere yatağı olduğunu gösterdi. Burada Hatip Çayı dışında güçlü bir yeraltı nehrinin olduğu biliniyor. Yeraltı nehirleri konutların temelleri atıldığında ortaya çıktı. Yağmur olmayan bir günde sular yeryüzüne çıktı ve konutların temellerini doldurdu. Bu durum binaların inşa edildiği yerlerin sağlıklı olmadığını ve önümüzdeki yıllarda felakete neden olacağını gösteriyor.”

Haberin Devamı

Pişman oldular

Kentsel dönüşüm kapsamında evi ilk yıkılan vatandaşın hala beklediğini, kendisine konut teslim edilmediğini söyleyen Türkyılmaz, “Projeye 5 bin civarında vatandaş imza attı. Fakat vatandaşların çoğu pişman oldu. Çünkü verilen konutlarda haksızlık yapılıyor. 200-300 metrekareye bir daire veriliyor. Açmış olduğumuz davaların çoğunda uygulamaların eksikliği ve hataları, bu davaları kazanmamıza neden oldu. Belediye sözleşme şartlarındaki adaletsizlik, evlerin nereden verileceğinin belli olmaması, metrekarelerin adil olmaması gibi konularda haksızlık yapıyor” diye konuştu.

Mücadelemiz devam edecek

Sözleşme şartlarının uygun olmadığını söyleyen mahalle esnafı Osman Durmuş, “Bizler yıllardır burada oturuyoruz. Proje kapsamında evlerimiz yıkılacak ve bunun karşılığında bizlere adil olmayan sağlıksız konutlar teslim edilecek. Biz de mahalle halkı olarak mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!