Telekritik

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

Sözün özü

Abdi İpekçi Cinayeti'nin yirminci yılına girdiği 1 Şubat akşamı ana haber bültenlerinde ve gece haberlerinde İpekçi'yi anan programlar vardı. Bu programlar içinde NTV'de dönemin içişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'le yapılan ayrıntılı röportaj ile Kanal D'de Tuncay Özkan'ın hazırladığı ‘‘Abdi İpekçi Belgeseli’’ öne çıkan yapımlardı. Tetikçi Ağca, suç ortağı Yavuz Çaylan, Ağca'nın avukatı Doğan Yıldırım ve İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi ile konuşan Özkan, İpekçi Cinayeti'yle bugünkü Susurluk Çetesi arasındaki bağlantıya dikkat çekti, Çatlı'nın da ismini vererek. Belgesel çok yeni şeyler söylemese de ekrana geldiği gün itibarıyla çok önemliydi. Zira bazı kanallardaki yeri Sibel Can haberinden sonraya düşen İpekçi için bu hatırlatma bile önemliydi.

Nazlı Ilıcak'ın hazırladığı ve pazartesi günleri ekrana gelen ‘‘Sözün Özü’’ programını kaçırmamaya çalışıyorum. Bir kere Ilıcak, programına iyi hazırlanıyor. Bunu, sorduğu sorulardan, yanıtı dinlemesinden ve karşı soru sormasından anlıyorum. Sadece bu da değil. Seçtiği konuklar, yelpazenin bir yerini kaplamıyor. Belki de, Kanal 7 ve Ilıcak'ın, hep bir yere ağırlık verecekmiş hissine kapıldığım için, bu ‘‘çoksesliliği’’ önemsiyorum. Mesela Fazilet Partisi'nin ele alındığı bu haftaki programa üniversite profesörleri, gazeteci Ali Bayramoğlu katıldı ve tartışma farklı düşünceler etrafından gelişebildi. Bir de konular; islam, askerlerin siyasi yaşama etkisi, üniversitedeki başörtüsü sorunu çerçevesinden çıkarsa, ‘‘Sözün Özü’’ daha iyi olacak.

Basketbol tutkunları için cuma gecesi sabaha karşı önemli bir gün. Çünkü o gün Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi yani NBA başlıyor. Eee ne yapalım o kadar geniş çanak antenimiz yok ki anında izleyelim diyebilirsiniz. Ama demeyin, çünkü Kanal D, bu heyecanı evlere taşıyor. İlk maç cuma gecesi saat 03.00'te, New York'la Orlando arasında. Canlı izlemek isteyenlere duyurulur. Eğer hem basketbolu hem de uykuyu seviyorsanız bir gün sonra 16.20'de tekrarı olduğunu da hatırlatayım.



Yazarın Tüm Yazıları