Telekom'un NBA tarihine geçen yıldızı sahaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Telekomun NBA tarihine geçen yıldızı sahaya çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2010 00:00

Türk Telekom basketbol takımının geçtiğimiz günlerde transfer ettiği ve bugün ilk maçına çıkan ABD’li yıldız oyuncusu Ricky Davis, üstün yeteneklerinin yanı sıra NBA tarihine geçen kurnazlıklarıyla da tanınıyor.

Haberin Devamı

BU HAREKETLERLE NBA TARİHİNE GEÇTİLER - WEB TV

Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom bu hafta içinde Türkiye liglerinin gelmiÅŸ geçmiÅŸ en flaÅŸ transferlerinden birine imza atarak yıldız oyuncu Ricky Davis'i kadrosuna kattı. Â

Ancak bir dönem Amerikan basketbol ligi NBA'in en tanınmış oyuncularından biri olan 31 yaşındaki oyuncu, maalesef ülkesinde "zaman zaman gereğinden fazla kullandığı zekası" ve disiplinsiz hareketleriyle de ün yapmış bir isim olarak da biliniyor.

Zira, kurnaz veya düzenbaz anlamına gelen "Tricky" lakaplı oyuncu, Cleveland Cavaliers forması giydiği dönemde takımının Utah Jazz'ı 122-95 yendiği müsabakanın son saniyelerinde yaptığı "saygısızlık" ve "hinlik" arası davranışıyla büyük tepki çekmişti.

Kariyerindeki ilk triple-double'ını yapmak için sadece bir ribaunda ihtiyacı olan Davis akıl almaz bir yola başvurmuştu.

Haberin Devamı

Yıldız oyuncu, oyunun başlamasıyla birlikte takım arkadaşından aldığı topla, başta Utah Jazz Koçu Jerry Sloan olmak üzere salondaki herkesin şaşkın bakışları eşliğinde, kendi potasında şut kaçırıp ribaund almıştı.

Davis, rakibi küçük düşüren bu hareketinin ardından Utah'lı oyuncu DeShawn Stevenson tarafından sert bir faulle karşılaşmış, aldığı ribaund da NBA yönetimi tarafından kurallara aykırı bulunarak geçersiz sayılmıştı.

KURNAZLIKTA BOWIE'NİN GÖLGESİNDE KALDI

Ancak, söz konusu davranışıyla hem takımı tarafından para cezasına çarptırılan hem de NBA tarihine geçmeyi "başaran" Davis, bu kategoride yalnız değil. Nitekim NBA tarihinde Davis'inkine benzer iki vaka daha yaşandı.

Yaptığı kurnazlıkla ABD kamuoyunda Davis'ten daha fazla infial yaratan isim bir dönem Avrupa'da da oynayan Anthony Bowie oldu.

Bowie, 1993 yılında takımı Orlando Magic, maçın son saniyelerine Detroit Pistons karşısında 20 sayı farkla önde girdiği sırada yaptığı davranışla büyük tepki çekmişti.

Yapacağı son bir asist ile aynı Davis gibi hayatının ilk triple-double'ına ulaşacak olan Bowie, maçın bitimine 2.7 saniye kala top kendisindeyken mola aldı.

Bowie'nin bu hareketine tepki gösteren Orlando Koçu Brian Hill molada taktik tahtasını oyuncusuna bıraktı. Bunun üzerine Orlando'lu oyuncular taktik tahtasında Bowie'nin çizdiği oyunu uyguladılar. Bowie kenardan aldığı topu takım arkadaşı David Vaughn'a geçirdi, Vaughn da smaçla sayıyı kaydetti.

Haberin Devamı

Bu sırada Detroit'li oyuncular ise Bowie'nin bu davranışına bir hayli sinirlenen koçları Doug Collins'in talimatıyla sahanının kenarında durdular.

Collins, maçtan sonra elini sıkmak isteyen Bowie'yi sert bir şekilde geri çevirdi.

İşin ilginci, Bowie bu asist ile amacına ulaşırken, protesto için oyuncularını kenara çeken Detroit koçu, NBA yönetimi tarafından 5 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

SURA, EN AZINDAN ÖZÜR DİLEDİ

NBA'de bu iki olayı anımsatan bir başka vaka da 2004 yılında Atlanta Hawks'ın New Jersey'i Nets'i 129-107 yendiği maçta yaşanmış, karşılaşmanın son anlarında Atlanta'lı guard Bob Sura, rakip potada kasıtlı olarak bir şut kaçırmış ve üst üste üç maç triple-double yapması için gerekli olan ribaundu almıştı.

Haberin Devamı

Ancak Sura'nın aldığı bu ribaund da, bir oyuncu kasıtlı olarak şut kaçıramayacağı için geçersiz sayılmıştı.

Sura, Davis ve Bowie'den farklı olarak, bu hareketinden sonra kamuoyundan özür dilemişti.

TELEKOM FORMASIYLA İLK MAÇINA ÇIKTI

Türk Telekom formasıyla bugün ilk maçına çıkan Davis İzmir temsilcisi Bornova Belediyesi karşısında 8 sayı, 5 ribaund ve 6 asistle oynadı.

Takımının 104-79 kazandığı mücadelede 11'de 3 gibi düşük sayılabilecek bir saha içi şut yüzdesiyle oynayan yıldız oyuncu, zamana ihtiyacı olduğunun sinyalini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!