Tekstil fabrikasını açtı ilk siparişi Almanya’dan kaptı

Güncelleme Tarihi:

Tekstil fabrikasını açtı ilk siparişi Almanya’dan kaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 00:00

Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesi’nde 4 bin metrekare kapalı alana sahip 750 kişinin çalışacağı Hey Tekstil Famrisası faaliyete geçti. Vali Hakan Yusuf Güner’in incelemede bulunduğu fabrika, Almanya’dan alınan ilk siparişlerle imalatına başladı.

Fabrikanın bölge halkına ve ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Vali Güner şunları söyledi:

Dayanışma örneği

“İmalattaki çalışan 60 kadının hatırını ve memleketini sorduğumuzda, hepsi de bu yörenin insanı. Bakın işte çalışma, özveri budur. Kaymakam, Belediye Başkanı ve fabrika müdürü dayanışmasının en güzel örneği... Burada çalışacak yüzlerce insan ve onların aileleri sizlere dua edecekler. Biz üzerimize düşen her türlü yardımı yapmaya hazırız. İlk siparişi yurt dışına almaları, İstanbul’dan gelen müşterinin her şeyi yerinde görmesi mükemmel bir gelişmedir. İşte çalışma, azim, istihdam sağlama budur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Vali Güner, ambalajlanmış ilk imalatları eline alarak, “Made in Bahşılı, Made in Kırıkkale yazacak. Gurur verici bir tablo” dedi.

İstihdam artacak

Hey Tekstil İmalat Müdürü İrfan Sarı, şu anda 250 kişinin çalıştığı, fabrikadaki işçi sayısının giderek artacağını belirtti. Sarı, “Bu ay içinde önceden belirlenen kursa 75 kişi daha katılıp, ardından kadrolu olarak işe başlayacaklar. Bu alımlar bir yıl boyunca devam edecek. Makine takviyeleriyle siparişler çoğalacak ve 600-750 kişi çalışacak” dedi.

Tekstil Fabrikasını ziyareti eden Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da fabrika yetkililerinden bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!