"Tekrar şampiyonluğa oynayacağız"

Güncelleme Tarihi:

Tekrar şampiyonluğa oynayacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 11:24

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, takımının Sivas'ta yaptığı ilk etap kampından memnun olduğunu belirterek, "Yeni sezonda başarı ve istikrar artık bizim adımız olacak. Tekrar şampiyonluğa oynayacağız"dedi.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesi Sivasspor'da teknik direktörlük görevine Roberto Carlos'u getirerek bir anda dikkatleri üzerine çeken başkan Mecnun Otyakmaz, takımının Sivas'ta yaptığı ilk kamptan son derece memnun olduğunu söyledi. Roberto Carlos'un 'Adam gibi adam' olduğunu belirten Otyakmaz, "Carlos'un bu kadar kısa sürede Sivas'a ve Sivasspor'a uyum sağlaması gerçekten beni de çok şaşırttı. Carlos Sivas'ta göreve başladığı günden bu yana sıcak tavırları ve hareketleri ile herkesin gönlünde taht kurdu. Kısa zaman olmasına rağmen hem futbolcular ile hem de kulüp çalışanları ile çok iyi anlaşıyor. Onlarla şakalaşıyor. Bunu gördükçe bizde mutlu oluyoruz." diye konuştu.

'ARTIK BİZİM İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'

Roberto Carlos'un teknik direktör olarak takımın başına geçmesi ile Sivasspor için yeni bir dönemin başladığını belirten Başkan Otyakmaz şöyle konuştu: "Sivasspor bir duraklama dönemi geçirdi. Elimizdeki şampiyonluğu kaçırdık. O günler artık geride kaldı. Şimdi bizim için yeni bir dönem başlıyor. Yeniden şampiyonluğa oynayacağız. Bunun için de her açıdan güçlü bir Sivasspor oluşturmak gerekiyor. Bu zamana kadar Sivasspor'lu zengin iş adamlarının yanına gitmedik. Ama artık kapılarını çalacağız. Destek isteyeceğiz. Başarı ancak güçler birleşir ise olur. Destek olmadan başarı gelmez."

'CARLOS, NEŞELİ AMA OTORİTER'

Roberto Carlos'u her yönü ile harika ve kişilikli bir insan olarak nitelendiren Otyakmaz, şunları söyledi: "Roberto Carlos dışarıdan baktığınız zaman gerçekten çok neşeli, sempatik, sıcak kanlı birisi. Ancak göreve başladığı günden bu yana gözlemlediğim kadarıyla otoriter bir görüntü sergiliyor. Ama ben şundan çok eminim Roberto Carlos Sivasspor'da bir çok başarıya imza atacak. İnşallah dünya futbolu iyi bir teknik direktör kazanır."

'TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Transfer çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Başkan Otyakmaz, şöyle dedi: "Yabancı oyuncu transferi konusunda aceleci davranmıyoruz. Çünkü teknik direktörümüz Roberto Carlos yabancı oyuncu transferleri ile bizzat kendisi ilgileniyor. Bizim de görüştüğümüz yerli futbolcularımız var. Bunlar anlaştıkça takıma katlımıyla başlayacaklar. Transfer konusunda isim vermiyorum. İsim çıktığı zaman görüşmeler zora giriyor."

SİVASSPOR BUGÜN HOLLANDA YOLCUSU

Teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde birinci etap kamp çalışmalarına 5 Temmuz'da Sivas'taki kulüp tesislerinde başlayan Sivasspor, buradaki hazırlıklarını geçtiğimiz günlerde tamamladı. 3 gün izin verilen futbolcular, bugün İstanbul'da toplanarak, Hollanda'nın Amsterdam kentine gidecek. 18 gün sürecek Hollanda kampında 4 hazırlık maçı oynayacak olan Sivasspor tekrar Sivas'a dönerek yeni sezon hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürecek.
 
CARLOS GİBİ ONLAR DA İDDİALI

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci ve stoper Ümit Kurt, yeni sezon öncesi hedefleri yükselten Brezilyalı teknik direktörleri Roberto Carlos gibi başarı çıtasını yüksek tuttu. Orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci, yaptığı açıklamada, yeni sezon hazırlıklarının Sivas etabının zor ama güzel geçtiğini, yeni transferlerle uyum sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Carlos ile her gün değişik antrenmanlar yaptıklarını ve zorlandıklarını ifade eden Bekmezci, sezon başlayınca bunun maçlara olumlu yansıyacağını belirtti. Roberto Carlos'un futbolculuk döneminde dünya çapında en iyi sol kanat oyuncularından biri olduğunu dile getiren Bekmezci, "Teknik direktörlük kariyerinde de başarılı olmak istiyor. Teknik direktörlükte ilk deneyimini yaşıyor, heyecanlı ve istekli" dedi.

Bekmezci, Brezilyalı teknik adamın kendilerinden her zaman kazanmayı düşünmelerini istediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Roberto Carlos, büyük hedefleri olan bir isim. Hedefi şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. İnşallah, biz de bu sezon belirlenen hedefe ulaşırız. Carlos'un hedeflerinin gerçekleşmesini ben de çok istiyorum. Sivasspor'da Türkiye kupası kazanmayı ve şampiyon olmayı çok istiyorum. Şampiyonlar Ligi'ne katılan kadroda yer almayı arzuluyorum."

Takıma yeni katılanlarla uyum sağlamalarının zaman alacağına işaret eden Bekmezci, çalışmaları sıkı tuttuklarını ve iyi takım olacaklarını söyledi. Kadir Bekmezci, her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını dile getirerek, "4 sezondur güzel maçlar oynadım. Geçtiğimiz sezon her maçta forma şansı buldum. Bu sezon teknik direktörümüz değişti. Birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. İnşallah, iyi çalışıp formayı hak etmeye çalışacağım" ifadesini kullandı. TFF'nin "6+0+4" kararının Türk oyuncusunun önünü açacağını savunan Bekmezci, Anadolu takımları için 6 yabancı oyuncu kararının ideal olduğunu belirtti. Kararın "büyük" takımlara sıkıntı yaratacağını düşündüğünü dile getiren Bekmezci, ancak kendileri açısından ise çok güzel olduğunu söyledi.

Bekmezci, taraftarın yeni sezonda yanlarında olmasının kendilerini daha iyi motive edeceğini ifade etti.

ÜMİT KURT

Kırmızı-beyazlı ekibinin geçen sezon ara transfer döneminde Ankaragücü'den kadrosuna kattığı stoper Ümit Kurt da yeni bir teknik heyetle yollarına devam ettiklerini, teknik kadronun çok büyük hedefleri olduğunu aktardı. Carlos'un geldiği günden beri sürekli olarak bu hedefleri kendilerine aktardığını anlatan Kurt, Sivas'taki ilk etap çalışmalarının yoğun geçtiğini dile getirdi. Brezilyalı teknik adamın çok farklı antrenman programları ve metotları uyguladığını ve bunların futbolcuları olumlu etkilediğine dikkati çeken Kurt, idmanların meyvesini maçlarda alacaklarını belirtti.

Savunma oyuncusu Ümit Kurt, Roberto Carlos ile çalıştığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Kendimi çok şanslı hissediyorum. Dünya çapında bir futbolcuydu. Bundan sonra da dünya çapında büyük bir antrenör olacağını düşünüyorum. Çok özverili çalışıyor. Sivasspor, hedefleri olan bir kulüp. Avrupa kupaları hedefimiz neden olmasın? Giden takımların bizden üstünlüğü yok. Biz de bu sene Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. İnşallah, hedefimize ulaşırız."

Takımda yeni transferlerle forma savaşı yaşanacağına dikkati çeken Kurt, "Performansımı en iyi seviyeye çıkararak, bu yarışın içinde olacağım. Sakatlık olmadan bu yarışa devam edebilmek önemli. Hocamız görev verdiğinde elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmak zorundayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!