Youtube yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Youtube yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 16:33

Türkiye twitter yasağını konuşurken, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi.

Haberin Devamı

Alınan karar az önce 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

Youtube yasaklandı
YOUTUBE YASAĞI SANİYEDE DELİK DEŞİK OLDU

Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

Youtube yasaklandı
YASAĞI ‘ACİL’ DİYE DUYURDULAR

MAHKEME KARARI YOK İDARİ TEDBİR VAR

Bu arada, kapatmanın mahkeme kararı olmadan yapıldığı ve idari tedbir uygulandığı öğrenildi.

Siteye Türkiye içinde erişim sağlanamazken, DNS ayarlarını değiştiren ve VPN uygulamalarını kullananlar siteye girebiliyor.

Youtube yasaklandı

Youtube yasaklandı

Haberin Devamı


TİB’İN YOUTUBE’A ERİŞİMİ ENGELLEMESİ HUKUK DIŞIDIR

Youtube'la ilgili olarak erişimin engellenmesi kararını değerlendiren bilişim konusunda uzman avukat Umut Metin konuyla ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 26. maddesi düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetini sağlayan temel maddedir. TİB’in Youtube’a erişimi bütünüyle engellemesi Anayasamıza aykırı olduğu gibi, mahkemelere ait bir yetkinin gaspı sözkonusudur. İdari yargı tarafından, yetki gaspı, anayasaya açık aykırılık ve diğer hususlar dikkate alınarak TİB’in işleminin yürütmesinin durdurulması gündeme gelecektir. Yürütmenin durdurulması kararı verilmesi halinde TİB derhal erişimi engellemeye son vermek durumunda kalacaktır" açıklamasını yaptı.

YOUTUBE OFİSİNDEN EN ÖZEL GÖRÜNTÜLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!