Youtube arka planda çalma ve oynatma işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Youtube arka planda çalma ve oynatma işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2020 14:22

Akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla mobil uygulamalarında önemi artmış durumda. En çok tercih edilen uygulamaların başında da YouTube geliyor. Kullanıcılar uygulamayı arka planda kullanamadığı için bir sorun haline gelebiliyor. Fakat birkaç yöntemle bu sorun çözülebilir. Peki, YouTube arka planda çalma ve oynatma işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Android cihazlarda YouTube'u arka planda çalıştırabilmek için Chrome uygulamansından faydalanılabilir. Bunun için ilk olarak YouTube arka plan özelliği aktif hale getirilmeli. YouTube'a Chrome üzerinden girerek sağ üst köşede bulunan üç noktalı ikona tıklayıp "Masaüstü Sitesi İste" bölümünü seçin. Daha sonra izlemek istediğiniz videoyu açın. Ardından home tuşu ile çıkın. Ekranın üstünde bulunan bildirim panelini açın. Burada bulunan kontrol panelinden "Oynat" bölümüne dokunarak videonuzu oynatmaya devam edin.

iOS işletim sisteminin kullanıldığı cihazlarda ise YouTube arka planda biraz daha farklı çalışıyor. Bu yüzden farklı uygulamalar kullanmanız gerekebilir. Bunun için de Dolphin web tarayıcısını indirin. Ardından YouTube'a gidin. Dolphin uygulamasını arka plana alıp iOS Denetim Merkezi'ni açın. Buradaki kontrol panelinden Oynat'a tıklayarak videonuzu izleyebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!