"Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi" seçildi

Güncelleme Tarihi:

Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 14:55

BimSA'nın Aksigorta için gerçekleştirdiği Veri Merkezi Dönüşüm Projesi, IDC CIO Awards 2018’de Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi (Best IT Cost Efficiency Project of the Year) seçildi.

Haberin Devamı

BimSA’nın yürüttüğü Veri Merkezi Dönüşüm Projesi, performans artışı, daha fazla güvenlik, esneklik, etkin yönetim ve maliyet verimliliği hedefleriyle Aksigorta'ya Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi Ödülü getirdi. BimSA'nın altyapı, sunucu, network, veri tabanı ve uygulama dönüşümü gerçekleştirilen Veri Merkezi Dönüşüm Projesi kapsamında Veri Merkezi ile acente ve lokasyon bağımsız sistemlerinin yönetimi için gerekli alt yapı oluşturuldu.

Veri Merkezi Dönüşüm Projesi sonucunda rapor sürelerinde 5 ile 25 katı kadar iyileşme kaydedildi; DWL - ETL süreci 12 saatten 4 saate düştü, hafıza kapasitesi 2 katına çıktı. Temel Sigortacılık Uygulama performansında yüzde 40 artış sağlandı. Sanal/Fiziksel sunucu oranı yüzde 60‘dan yüzde 91’e çıkartıldı. BimSA Veri Merkezi dönüşüm Projesi ile ayrıca güvenliği artırıcı yeni sistemler ve yazılımlarla siber saldırılara karşı önlemler alındı.

Bimsa Veri Merkezi Dönüşüm Projesi ile Aksigorta ‘nın olağanüstü durum merkezini Ankara‘ya yeni altyapı ile taşıyarak felaket durumunda ana sigortacılık uygulamalarının tam kapasiteye yakın çalışacağı bir yapı oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!