Yeni Chrome böyle olacak!

Güncelleme Tarihi:

Yeni Chrome böyle olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 06:49

Yakında yenilenecek olan popüler tarayıcı Chrome nasıl olacak? İşte Chrome'un değişen yüzü...

Haberin Devamı

Chrome'un beta sürümü, kullanıcı profiller arasında geçiş yapma şeklini değiştiriyor. Yeni beta'da misafir (guest) modu, artık gizli değil görünür bir özellik olarak yer alıyor.

Kullanıcı profili, son beta sürümünde tarayıcının başlık çubuğunun sağ tarafına, küçült, büyüt ve kapat düğmelerinin hemen yanına taşınıyor. Kullanıcı profillerinin amacı ise tahmin edebileceğiniz gibi ortak bir PC'de olsanız dahi kullanıcılara kişisel bir Chrome deneyimi sunmak. Her profilin cookie'leri, oturum bilgileri, eklentileri ve uygulamaları, gezinti geçmişi, yer imleri ayrı tutuluyor.

Yeni görünümde menü çubuğunda kullanıcı simgesi yerine sadece isminizi görüyorsunuz. İsminize tıkladığınızda kullanıcı simgenizi de içeren bir menü açılıyor ve buradan profil değiştirebiliyor veya gizli gezinti moduna geçebiliyorsunuz.

Yeni Chrome böyle olacak

Haberin Devamı

Bu değişiklik aslında sadece bir arayüz değişikliğinden ibaret değil ve yeni bir oturum açma mekanizmasını tarayıcıya getiriyor. Bu değişiklikle beraber Google, Chrome'a Windows ve diğer platformlardakine benzer, işletim sistemi benzeri bir his kazandırıyor.

Yeni Chrome böyle olacak

Profil değiştirme penceresinde Misafir olarak giriş yapmanızı sağlayacak bir düğme de yer alıyor. Bu profilde gezinti bilgileriniz kaydedilmiyor ve profili kapatmanızla birlikte bilgiler siliniyor. Misafir modu, Chrome'da birkaç aydır bulunsa da, onu etkinleştirmek için bir ince ayar yapmanız gerekiyordu.

19 PRATİK WEB TARAYICI HACK'İ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!