Yeni Apple Watch'ta kamera da olacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni Apple Watchta kamera da olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 07:43

Apple, akıllı saatinin yeni versiyonunda ciddi değişikliklere imza atmaya hazırlanıyor. Yeni Apple Watch'ta kameranın da olacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Birkaç gün önce Apple'ın WWDC 2016 etkinliğinde, firmanın akıllı saati Apple Watch için yeni işletim sistemi watchOS 3 görücüye çıkmıştı. Apple, bu güncelleme ile akıllı saatine pek çok yenilik getirmiş ve Apple Watch'ı daha kullanışlı, daha stabil bir şekilde kullanıcılara sunacağını duyurmuştu.

Ancak Apple, yeni bir Apple Watch üzerinde çalışmalarına şimdiden başlamış durumda. Üstelik bu konuda iki önemli patent de Apple tarafından edinilmiş. Bu patentler baz alındığında Apple, yeni akıllı saatinde adeta bir devrime hazırlanıyor diyebiliriz. Patentler içinde kamera ve Apple Watch için yeni butonlar gözüküyor.

Yeni Apple Watchta kamera da olacak
Patentlere baktığımızda kameranın saatin kavisli olan kısmında olacağı ifadesi bulunuyor. Yani telefonlardaki gibi ekranın üstünde falan bir kamera yok. Tabii bu kamera öyle telefondaki gibi manzara fotoğrafları, ortam fotoğrafları falan için değil, daha çok QR kodlar, ya da benzeri durumlar için bulunacak.

Haberin Devamı

Elbette bunun vasıfsız bir kamera olacağını falan düşünmeyin, saatle video çekimi de yapabileceksiniz. Kameranın dışında ise 3 yeni buton da patentlerle birlikte saate eklenecek. Bu butonların işlevi konusunda henüz bir açıklama yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!