Diablo II: Resurrected ile geçmişe yolculuk

Bugüne kadar pek çok bilgisayar oyunuyla uzun saatler geçiren biri olarak çok ama çok beğendiğim birkaç oyun vardır. Onlardan biri de müzikleriyle, atmosferiyle 90'lı yıllara damga vuran Diablo II'den başkası değil. Blizzard'ın pek çok oyunu severim ama Diablo II'yi kaç kez baştan sona bitirdiğimi dahi hatırlamıyorum. Şu an elbette Diablo III var ve Diablo IV için gün sayıyoruz. Bir yandan da Diablo Immortal mobil cihazları kasıp kavurmak için geliyor. Tüm bunlar olurken Diablo II: Resurrected'in duyurulması ben de hem şaşkınlık yarattı, hem de sevinç.

Haberin Devamı

Diablo II: Resurrected, Diablo II'nin yenilenmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Oynanış dinamiklerinden müziklere hemen her şey aynı. Yani oyunda hiçbir kayıp yok, tüm bunlara ilaveten çok daha başarılı grafikleriyle oyunu deneyimleme şansı buluyorsunuz. Diablo II: Resurrected henüz satışa çıkmadı, ancak teknik alfa sürecinde oyunu oynama şansı bulanlardanım. Şimdilik sınırlı sayıda karakter var ve oyuna bu karakterlerden birini seçerek (ben Barbarian'ı seçtim) başlayabiliyorsunuz. 
Diablo II: Resurrected ile geçmişe yolculuk
Karakter seçim ekranı dahil oyundaki grafikler tamamen yenilendi. Barbarian karşınızda...

Teknik Alfaya katılma hakkı elde eden oyuncular 3 farklı sınıftan birini seçip oyunun ilk iki Bölümünü (Act) baştan sona oynayabiliyor. Silahlı yakın dövüş ustası, acımasız Barbar (Barbarian), çevik ve hızlı Amazon (Amazon) ya da efsunların efendisi Büyücü’yle (Sorceress), Düzenbazların (Rogue) intikamını almak için kutsal Manastırda savaşırken Izdırabın Kızı Andariel’le yüzleşiyorsunuz. Ardından gizemli doğuya doğru yola çıkın ve Lut Gholein’in ıssız çöllerini aşarak Azap Lordu Duriel’le hesaplaşacaksınız. Alfa boyunca üst seviye sınırı bulunmuyor, dolayısıyla tüm katılımcılar karakterlerini Teknik Alfa’nın sonuna kadar dilediklerince güçlendirmeye devam edebilecek.
Diablo II: Resurrected ile geçmişe yolculuk
Oyun yükleme ekranı da bildiğimiz gibi... Özlemişiz!

Haberin Devamı

Diablo II: Resurrected, 4K çözünürlüklü güncellenmiş görseller ve fizik tabanlı ful 3D görüntü desteğinin yanı sıra yeniden Mastering edilmiş Dolby Surround 7.1 sesleriyle geliyor. Teknik Alfa boyunca oyundaki tüm unsurlar halen geliştirme aşamasında olsa da Blizzard, oyunculardan gelecek her türlü geribildirimi dört gözle beklediklerinin altını çiziyor. Bu süreçte test edilecek özelliklerden bazıları arasında otomatik altın toplama, karakterler arası paylaşımlı sandık ve kontroller desteği bulunuyor.
Diablo II: Resurrected ile geçmişe yolculuk
Görevleri de yine Quest bölümünden takip ediyoruz.

Haberin Devamı

Bu test her ne kadar Diablo II: Resurrected’in yalnızca tek kişilik oyuncu deneyimine odaklansa da geliştiriciler, çok oyunculu Diablo II’nin oyunun en önemli özelliklerinden biri olduğunun farkında olduklarını, çok oyunculu deneyim için önümüzdeki aylarda ayrıca bir test gerçekleştireceklerini belirtiyor.

Daha nostaljik bir deneyim isteyen oyuncular, modern grafiklerle orijinal deneyim arasında istedikleri zaman tek bir tuşla geçiş yapabilecekler. Diablo II: Resurrected yepyeni bir oyun gibi görünebilir fakat Diablo II'nin kendine has oynanış mekanikleri bütün orijinalliğiyle aynen korunacak. Oyunda paylaşımlı zula (shared stash) gibi çok talep edilen bazı yenilikler de bulunacak.
Diablo II: Resurrected ile geçmişe yolculuk
Ve envanterimiz... 

Haberin Devamı

Diablo II: Resurrected'da geniş özelleştirme seçeneklerine sahip 7 karakter sınıfı bulunacak; bunlar ana oyundan Amazon, Barbarian, Necromancer, Paladin ve Sorceress ile Lord of Destruction genişleme paketinden Assassin ve Druid. Farklı beceriler ve yetenek dizilimlerini seçmek, eşya üretimi yapıp boş yuvalarına farklı öğeler yerleştirmek, eşya ve giysi setlerini tamamlamak, benzersiz silahlar ve zırhlar elde etmek, Rune Word kombinasyonları yapmak gibi pek çok farklı oynanış mekaniği Diablo II: Resurrected'da oyuncuları bekliyor.
Diablo II: Resurrected ile geçmişe yolculuk
Oyunun ilk bölümlerinde Barbarian'ımla olan bir mücadeleden...

Diablo II: Resurrected, size unutulmaz maceralar vaat etmekte! Oyuncular, orijinal Diablo II hikâyesinin dört ana bölümünde ölümcül Sanctuary dünyasına giderek Dehşet Lordu Diablo ve cehennemin diğer güçleriyle yüzleşecek. Ayrıca çok sevilen akıl hocası, bilge insan Deckard Cain ile bir araya gelecek, Archangel Tyrael'in yanında savaşacak ve oyun tarihine damgasını vuran diğer ilahi karakterlerle karşılaşacaksınız. Bu sürümde Lord of Destruction genişleme paketinin bütün içerikleri de yer almakta ve macera, Bölüm V'le devam ederek oyuncuları önce Mount Arreat'ın tehlikeleriyle yüzleştirip ardından da Yıkım Lordu Baal'ın karşısına çıkaracak.

Haberin Devamı

Blizzard Entertainment ve dahili stüdyosu Vicarious Visions tarafından geliştirilen Diablo II: Resurrected, bu yıl Windows PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 ve Nintendo Switch platformlarına geliyor. Destekleyen platformlar arasındaki ortak ilerleme fonksiyonu sayesinde oyuncular, oyunu istedikleri platformlarda aynı karakter ve eşyalarla oynayabilecekler.

Yazarın Tüm Yazıları