Apple'dan yeni renkler, yeni ürünler

Apple, 20 Nisan tarihinde yani bu akşam beklendiği gibi yeni ürünlerini ilk kez sahneye çıkardı. Uzun zamandır beklenen Apple AirTag ile birlikte mor renkli yeni iPhone 12 modelleri, yeni Apple TV 4K modeli ve yeni Apple iMac resmen tanıtılmış oldu.

Haberin Devamı

Apple dendiğinde akla ilk gelen nokta elbette ürünlerin tasarımları. Uzun yıllardır hangi Apple ürününü görmüş olursak olalım bu ürünlerde estetik bir dokunuş olduğunu biliyoruz. 20 Nisan akşamı tanıtılan ürünler de özellikle farklı renk seçenekleriyle öne çıkıyor.

Apple'ın yeni telefon modellerinden iPhone 12 ile iPhone 12 mini, bu açıdan yeni bir renk kazandı. Artık yeni modeller arasında mor kasayı da göreceğiz. Mor renkli iPhone 12 ve iPhone 12 mini, 23 Nisan Cuma gününden itibaren ön siparişle satışa sunulacak ve 30 Nisan Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
Appledan yeni renkler, yeni ürünler
Telefon tarafındaki tek güncellememiz ise bununla sınırlı. Ancak Apple'ın az önce bahsettiğimiz gibi yepyeni ürünleri de boy gösterdi.

Haberin Devamı

Gelelim yeni nesil Apple iMac'e... Bu ürünün en dikkat çeken noktası ise Apple'ın ürettiği yeni Apple M1 işlemcilerden güç alıyor olması. Yeni iMac’te 24.5 inç büyüklüğünde 4K bir ekran bulunuyor. Ekranın çerçevesinin özellikle köşe noktalarında daralmış olması dikkat çekiyor. Ekranın alt kısmında “çene” olarak tabir edilen bölümün büyüklüğü göze çarparken, ekranın arkasının tamamen düzleşmiş olması da gözden kaçmıyor. Apple’dan yapılan açıklamada hacmin yüzde 50’yi aşkın bir oranda küçültüldüğü belirtildi. Ekran renk sıcaklığını da Apple’ın True Tone teknolojisiyle otomatik olarak ayarlıyor.

Yeni iMac’lerin en ön plana çıkan tarafıysa elbette renkleri ve tasarımı oldu. Daha önce yalnızca gri renkle piyasaya sürülen model, bu kez gökkuşağındaki renklerle piyasaya sürülecek. Kullanıcılar, cihazı satın alırken sunulan 7 renk seçeneğinden birini seçebilecekler. Yeni iMac serisi, tasarım konusunda da bir önceki modellerden kendisini ayırıyor.
Appledan yeni renkler, yeni ürünler
Apple’ın kendi üretimi olan M1 işlemcisi, diğer cihazlarda kendisini kanıtlamayı başarmıştı. Yeni iMac’lerde de yer alan bu işlemci, yapılan açıklamaya göre iMac’in anında açılmasını sağlayacak ve daha önceki iMac’ten %85 daha hızlı bir deneyim sunacak. Ayrıca bir önceki iMac’in harici ekran kartlı modeline göre bile 2 kat daha iyi grafik performansıyla kullanıcılarını memnun edecek.

Haberin Devamı

Unutmadan şunu da ekleyelim: Yeni iMac, beraberinde aynı renklere sahip Touch ID, Magic Mouse ve Magic Trackpad’leri de getiriyor.
Appledan yeni renkler, yeni ürünler
Apple TV 4K da yenilendi. Ürünün önceki modele göre elbette bazı öne çıkan farkları bulunuyor. Kumanda tasarımında minik de olsa değişikliğe giden Apple, bu ürününde A12 Bionic işlemciye yer vermiş. HDR videoyu daha yüksek kare hızında oynatmasına imkan sağlayan daha güçlü bir A12 Bionic çip önemli bir nokta.

Ve benim de uzun zamandır beklediğim AirTag'e geldi sıra... AirTags, bugüne dek 1 milyarı aşkın cihazın bulunmasına yardım eden Find My iPhone özelliğini kullanıyor. Anahtar bulmak, bavul ya da çanta bulmak için kullanabileceğiniz bu cihaz, iPhone 12 gibi yeni teknoloji cihazların hassas bulma özellliğinden yararlanıyor.
Appledan yeni renkler, yeni ürünler
iPhone'unuzun ekranındaki dijital bir ok, aradığınız eşyaya ulaşmak için size gitmeniz gereken yönü gösteriyor. Siz hareket ettikçe, yönlendirme de dinamik olarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Beklentilerin aksine AirPods 3 ya da AirPods serisine ait yeni bir kablosuz kulaklık ise tanıtılmadı. Bunun için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Yazarın Tüm Yazıları