Yapay zekâ kodlama maratonuyla gençlere destek

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekâ kodlama maratonuyla gençlere destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2021 11:51

Turkcell, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dijital Sağlık ve Biyoinformatik Derneği iş birliği ve AstraZeneca’nın desteğiyle düzenlenen sağlık alanındaki yapay zeka hackathonu Medathon başarıyla tamamlandı. Türkiye’de ilk kez sağlık bilimleri ve mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrencileri bir araya getiren yarışmaya 31 farklı üniversiteden katılım gerçekleşti. Beş gün süren Medathon’da en başarılı modeli geliştiren 3 takım ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez sağlık ve mühendislik öğrencilerinin bir araya geldiği sağlık alanındaki yapay zeka hackathonu Medathon’da geleceğin teknolojilerini geliştiren gençler yarıştı. Turkcell, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dijital Sağlık ve Biyoinformatik Derneği iş birliği ve AstraZeneca’nın desteğiyle düzenlenen Medathon’da mühendislik ve sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin yapay zeka konusundaki farkındalığı artırılarak yeni nesil sağlık projelerinin geliştirilmesi hedeflendi.

 

Yarışmanın konusu bilek X-Ray grafilerindeki anomalileri tespit eden bir yapay zeka modeli geliştirme olarak belirlendi ve bu hedef için 10 farklı takım oluşturuldu. Oluşturulan her takıma Turkcell’in yapay zeka ekibinde çalışan Turkcell mühendisleri de mentorluk desteği verdi. 31 üniversiteden 250 kişinin başvurduğu yarışmaya katılan öğrenciler arasından yapay zeka destekli modeli geliştiren ilk üç takıma ödüller verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!