Windows Phone yolun sonuna geliyor, bir devir kapanıyor!

Güncelleme Tarihi:

Windows Phone yolun sonuna geliyor, bir devir kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 12:25

Hiçbir zaman Microsoft'un ve haliyle müşterilerinin beklentilerini tam olarak karşılayamayan ve büyük kitlelere ulaşamayan Windows Phone için yolun sonu görünüyor. İşletim sisteminin yüzü olarak her daim karşımıza çıkan Joe Belfiore, şirketin artık akıllı telefon stratejisini tamamen değiştirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Windows Mobile işletim sisteminin geliştirilmesinde büyük katkıları olan ve Metro arayüzü ile Cortana’yı tasarlayan kişilerden biri olarak göze çarpan Joe Belfiore, Twitter’dan yaptığı açıklamalarla işletim sisteminin tabutuna son çiviyi de çaktı.

Kendisinin yaklaşık 9 ay boyunca dünyayı gezmek amacıyla şirkette bulunmadığını ve şimdi geri döndüğünü belirten Belfiore, bu süreçte iPhone ve Galaxy S7 modeli akıllı telefonlar kullanmasının da sebeplerini açıkladı. 

Windows Phone yolun sonuna geliyor, bir devir kapanıyor

Belfiore’ye göre Windows Mobile yerine iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlar kullanmasının temel sebebi uygulama sayısının çok az olması. Üç işletim sistemi arasındaki uygulama sayılarını karşılaştırdığınızda Microsoft’un bu konuda bir hayli geride kaldığını da rahatlıkla söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Bunun dışında şu anda da içerisinde Microsoft’un yazılımı yüklü olan bir Galaxy S8 kullanan Belfiore, Twitter’da yaptığı açıklamalarda daha da ileri gitti ve Microsoft’un artık akıllı telefon piyasasında Windows Mobile ile yer almaktan vazgeçeceğini açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!