Windows Old Silme İşlemi nasıl yapılır? Windows Old klasörü silmenin detayları

Güncelleme Tarihi:

Windows Old Silme İşlemi nasıl yapılır Windows Old klasörü silmenin detayları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 03:42

Windows sürümünüzü güncellediyseniz, eski sürümü nasıl sileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Pek çok kişi Windows old klasörlerinin nasıl silineceğini merak etmektedir. Bu durum, bilgisayarınızı yeni bir sürüme güncellediyseniz ortaya çıkmaktadır. Böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız bu sorunu çözmek çok kolaydır. Yeni bir Windows sürümüne güncelleme yapılınca eski dosyaların silinmesi tavsiye edilmektedir. Bu işlemi yapmak için bazı yöntemler bulunuyor. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Windows 10 sürümüne yükseltme yapmış olabilirsiniz. Bu gibi durumda eski Windows dosyaları onuncu günün sonunda kendi kendine silinmektedir. Fakat bazen on gün bekleme lüksünüz olmayabilir. Disk alanınızı acilen boşaltmanız ve yer açmanız gerekiyorsa Windows old dosyalarından kurtulmak isteyebilirsiniz. Bu durumda bazı adımları uygulayabilirsiniz. Hadi gelin bu adımlar neymiş birlikte okuyup, öğrenelim. Keyifli okumalar.

 Windows Old Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

 Windows old dosyaları, eski sürümün dosyalarıdır. Bunu yapmak için öncelikle bilgisayar da Windows 10’un doğru şekilde kurulduğundan emin olun. Örneğin bazı dosyalarınız yeni güncelleme ile uyumlu şekilde çalışmıyor olabilir. Böyle bir durumda ise öncelikle dosyaların Windows 10 üstünde doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Bu konuda bir sıkıntı yok ise eğer eski sürümün dosyalarını gönül rahatlığı ile silebilirsiniz. Silme işlemini Windows.old klasörünü silerek yapmalısınız.

Haberin Devamı

 Windows Old Klasörü Silmenin Detayları

 Windows.old klasörünü silme işlemini yaptıktan sonra bu işlemin ise geri dönüşü olmadığını da unutmayın.

 Windows.old klasörünü silmek için bazı kolay adımlar da bulunuyor. Bu adımları takip ederek hızlı bir şekilde de eski Windows sürümünün dosyalarından kurtulabilirsiniz.

 Dosyaları silerek diskinizde yer açmak için lütfen şu adımları takip edin:

 Arama kutucuğuna ‘Ayarlar’ yazın. Arama kutucuğu görev çubuğunda yer almaktadır. Daha sonra ‘Sistem’ kısmına gidin. Burada ‘Depolama’ seçeneğini bulun ve bu kısmı açın. Açılan ekranda ‘ Bu Bilgisayar ‘ öğesini bulun ve bu öğeyi seçin. ‘ Bu Bilgisayar ‘ öğesini seçtikten sonra listeyi kaydırmanız gerekmektedir. Listeyi kaydırdıktan sonra ‘Geçici Dosyalar ‘ seçeneğini bularak seçin.

 Geçici dosyaları kaldır kısmının altında ise de ’ Windows önceki sürümü’ yer almaktadır. Buradaki onay kutusunu seçmeniz gerekiyor. Bu kutucuğu seçtikten sonra tek yapmanız gereken ‘ Dosyaları Kaldır’ demek. Windows.old dosyalarının oldukça güvenli bir şekilde kaldırıldığını göreceksiniz. Artık disk alanınızda boşalan yeri ihtiyacınıza göre doldurabilirsiniz. Bu işlem, bilgisayardaki yükü de azaltacağından daha iyi bir performansa ve verime de sahip olacaksınız.

Haberin Devamı

 Windows.old silmek için bir yöntem daha bulunmaktadır. Bu yöntem de ise Windows Disk Temizleme aracını kullanmaktadır. Windows Disk Temizleme aracı ile Windows.old dosyasını silmek için şu adımları takip edin:

 Öncelikle Dosya Gezgini’ne gitmeniz gerekmektedir. Dosya Gezgini, görev çubuğunda yer alır. Sarı bir klasör şeklinde belirtilmiştir. (Windows 10 için geçerli) Daha sonra Dosya Gezgini içinden C diskini bulun. Bu diske sağ tıklayın ve açılan menüden en altta yer alan ‘Özellikler’ sekmesini seçin.

 Özellikler dedikten sonra karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekranda C sürücüsünün doluluk oranını görebilirsiniz. Sağ aşağı tarafa doğru ‘ Diski Temizle ‘ düğmesini göreceksiniz. Bu düğmeye basmanız gerekmektedir. Karşınıza yeni bir ekran gelecektir. Bu ekranda yine aşağı taraflarda ‘ Sistem dosyalarını temizle ‘ butonu yer almaktadır. Bu buton sol taraftadır. Buraya tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Bu butona tıkladıktan sonra ‘Önceki Windows Yüklemeleri’ kısmını seçin. Bunu seçtikten sonra en aşağıda yer alan ‘Tamam’ butonuna tıklayın. Size emin olup olmadığınız sorulacaktır. Bu soruya evet dedikten sonra dosyalarınız silinmeye başlayacaktır. Dosyalarınız bir iki dakika içinde tamamen ve güvenli bir şekilde olarak silinmiş olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!