Windows 7'de ekran kaydı nasıl yapılır? Windows 7 ekran videosu kaydetme

Güncelleme Tarihi:

Windows 7de ekran kaydı nasıl yapılır Windows 7 ekran videosu kaydetme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:48

Windows kullanıcıları tarafından birçok özellik araştırılmaktadır. Özellikle Windows 7 kullanıcıları tarafından ekran kaydının ne şekilde alınacağı oldukça merak edilmektedir. Bu yüzden ekran kaydının nasıl yapılacağına dair bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Windows 7'de ekran kaydı nasıl yapılır? Windows 7 ekran videosu kaydetme ne şekilde yapılmaktadır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 kullanıcıları tarafından ekran kaydının nasıl ve ne şekilde yapılacağı oldukça fazla araştırılmaktadır. Ekran kaydı, Windows kullanıcılarının ekranında bulunan görüntülerin kaydının alınması olarak ifade edilebilir. Bu özellik ekranda bulunanların video şeklinde kaydının alınması olabilirken aynı zamanda fotoğraf şeklinde de kaydedilmesi olarak ifade edilebilir. Ekran kaydı yapılabilmesi için ise Windows 10 kullanıcılarının herhangi bir program kullanmalarına gerek bulunmamaktadır. Ancak Windows 7 kullanıcılarının ekran kaydı alabilmek için ekran kaydedici programların kullanılmasına ihtiyaç olduğunu söylemek mümkündür.

Windows 7'de Ekran Kaydı Nasıl Yapılır?

Windows 7 işletim sistemine sahip olan cihaz kullanıcılarının gerekli durumlarda ekran kaydı almaları gerekmektedir. Windows 7 kullanıcılarının ekran kaydı alması için ekran alıntısı aracını kullanmaları tavsiye edilmektedir. Bilgisayar ekranınızın bir kısmının veya tamamının kopyalanması ile ekran kaydı alınması mümkün olmaktadır. Ekran alıntısı aracını kullanarak aldığınız ekran kayıtlarını oldukları gibi kullanabileceğiniz gibi değişiklik yapmanız ve kaydederek paylaşmanız da mümkündür.

Haberin Devamı

Ekran kaydı almanın en basit yolu, ekran alıntısı aracının kullanılmasıdır. Bilgisayarınızın ekranında açık olan bir görüntünün ekran alıntısını yakalamanız durumunda değişiklik yapmanız, kaydetmeniz ve paylaşmanız mümkün olmaktadır. Ekran kaydı yapılması, bilgisayarda yapılan işlemlerin kaydedilmesi için oldukça önemlidir. Birçok farklı durumda ekran kaydı alınmasının gerekli olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Ekran kaydının alınması için ise ücretsiz ekran kaydı yapan çeşitli programların olduğu bilinmektedir.

Ekran Alıntısı Aracını Açma

Ekran kaydı yapılabilmesi için öncelikli olarak ekran alıntısı aracı açılmalıdır. Windows 7 için öncelikli olarak Başlat kısmına basılmalıdır. Arama kutusunu açarak arama yerine biripping aracı girilmelidir. Ardından ise sonuç listesinden Nipping Tool öğesinin seçilmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. Ekran alıntısı aracının kullanılması ile bilgisayarınızın ekranında bulunan görüntülerin anlık olarak kaydedilmesini sağlamanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Ücretsiz çevrimiçi ekran kaydediciler ile bilgisayarınızın ekranında bulunan görüntülerin anlık olarak kaydedilmesi mümkün olmaktadır. Üstelik ekran kaydı alınan görüntülerin değiştirilmesi ve paylaşılması da mümkün olmaktadır. Ekran kaydı almak isteyen kişiler fotoğraf karesi şeklinde bir alıntı yapmak istemeleri durumunda klavyede bulunan print screen tuşunu kullanarak ekranın fotoğrafını çektikten sonra bir paint dosyasının içerisine aldıkları görüntüyü yapıştırarak kayıt edebilirler. Video kaydetmek için ise bir programa ihtiyaç duyulduğunu söylemek mümkündür.

Windows 7 Ekran Videosu Kaydetme

Windows 7 kullanıcılarının ekran görüntüsü alabildikleri gibi ekran videosunu kaybedebilmeleri de mümkün olmaktadır. Ekran videosunun kaydedilmesi için ekran alıntı aracı kullanılabileceği gibi çeşitli programların ve uygulamaların kullanılması da söz konusu olabilmektedir. Bilgisayardan ekran alıntısı aracını açtıktan sonra yakalamak istediğiniz menüyü açmanız gerekmektedir. Windows 7 kullanıcılarının menüyü açmadan öncesinde Esc tuşuna basması gerekmektedir. Ardından ise klavyede bulunan Ctrl + PrtScn tuşlarına basılması gerektiğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Klavyede belirli tuşlara basılması durumunda ise ekranın tamamının hatta açık menü de dahil olmak üzere griye dönüştüğünü söylemek mümkün olmaktadır. Bilgisayarda ekran videosunun kaydedilmesi için ise Windows 10 kullanıcılarının özel bir program yüklemesine gerek bulunmamaktadır. Ancak Windows 7 kullanıcılarının ise ekran videosu kaydedebilmek için belirli bir program yüklemesi gerektiğini söylemek mümkündür. Yüklenilen programa göre ekran videosu kaydetme yöntemlerinin farklılık gösterebildiğini söylemek de mümkün olmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!