Windows 10'da yazı fontu ve tipi nasıl değiştirilir? Windows 10 yazı tipi ve fontu değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da yazı fontu ve tipi nasıl değiştirilir Windows 10 yazı tipi ve fontu değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 19:09

Windows 10’da yazı fontu ve tipi değiştirebilme olanağınız bulunmaktadır. Bunun için uzman ve servis desteğine ihtiyacınız yoktur. Klavye üzerinde Windows+ I tuşlarını kullanarak ayarlar’ a kolayca erişebilirsiniz. Oradan kişiselleştirme bölümüne geçiş yaparak Yazı Tipleri menüsüne geçebilirsiniz. BU konuda Windows 10’da yazı fontu ve tipi nasıl değiştirilir? Windows 10 yazı ve fontu değiştirme hakkında sizin için detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10 sisteminde yazı fontu ve tipi nasıl değiştirilir? Sorusu merak konusudur. Fakat bunun kolaylıkla çözülebilecek bir sorun olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Klavye üzerinde bulunan Windows +I tuşlarını kullanarak ayarlara ulaşabilirsiniz. Ayarlar menüsünden Yazı Tipleri menüsünü seçebilir, yazı tipini seçerek işlem yapabilirsiniz. Hangi Windows sürümü kullandığını öğrenmek isteyenler kolaylıkla işlem yapabilir. Bunun için Windows ve R tuşları aynı anda ve basılı tutulduğunda çalıştır menüsü açılacaktır. Burada boşluğa Winver yazarak hangi Windows sürümü kullandığınızı öğrenebilirsiniz.

  Windows 10’ da Yazı Fontu ve Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

  Windows 10 sisteminde yazı tipi değiştirme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Sevilen yazı tiplerini bilgisayarında görmek istediğini seçerek kullanabilmek muhteşem bir histir. Siz de kolaylıkla yapabileceğiniz birkaç adım işlemiyle bu mutluluğu yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

  Geçmişte görev çubuğu üzerinden yapılabilen yazı fontu ve tipi değiştirme özelliği kaldırılmış bulunmaktadır. Ancak kısa yoldan manuel olarak yapılabilmektedir. Bu da kayıt defterini değiştirme işlemi bölümünden yazı tipini seçerek yapılabilmektedir.

  Windows 10’da yazı fontu ve tipi değiştirebilmek için;

 İlk olarak masaüstünden denetim masası tuşuna çift tıklamaktır. Açılan pencerede sistem ve güvenlik menüsü çift tıklanmalıdır. Üçüncü adım olarak açılan pencerede solda bulunan görünüm ve kişiselleştirme çift tıklanmalıdır. Açılacak olan sayfada yazı tipleri tıklanarak yazı tipi fontu adının alınması gerekmektedir. Daha sonra ise not defterini açarak aldığınız font adını yapıştırın. Sol üstten farklı kaydet’ i seçerek devam edin ve kayıt türünü tüm dosyaları seçerek a.reg yazarak kayıt edin. Kayıt ettiğiniz dosyaya çift tıklayıp fontun değiştiğini görebilirsiniz. Emeğinizin ödülü olarak font keyfinizi yaşayabilirsiniz.

  Eğer, geçmişe dönmek isterseniz, öncelikle sistemi geri yükleme sistemi oluşturmanız gerekmektedir. Beğenmediğiniz durumda geri dönüş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

  Windows 10 Yazı Tipi ve Fontu Değiştirme

  Windows 10 yazılım sisteminde sayısız özellikten biri de yazı fontu ve tipi değiştirebilmektir. Bunun için;

 Masaüstünde boşluğa sağ tıklayın ve görüntü ayarlarını seçin.

 Gelecek olan ayarlar penceresinden Gelişmiş Görüntü Ayarlarına tıklayın.

 Gelişmiş görüntü ayarları bölümünde Metin ve diğer öğeler için geliştirilmiş boyutlandırma tıklanması gerekmektedir.

 Gelecek olan pencerede 1607 sürümünde metin boyutlandırma değişikliğinin yapıldığı ekran görülecektir. Bu ekranda istediğiniz yazı fontu ve tipini seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

 Ayrıca; Sistem, ayarlar, ekran, gelişmiş görüntü ayarları, Metin ve diğer öğeler için geliştirilmiş boyutlandırma adımlarından da yazı tipinizi değiştirebilirsiniz. Bilgisayar işlemlerinde izlenecek ikinci yol daima bulunmaktadır. Bu nedenle öğrenim adımları dikkatle takip edilmelidir.

Haberin Devamı

  Windows 10’da 1809 Yazı Tipi Değiştirme

  Windows 10 sisteminde yazı fontu ve tipi değiştirme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için öncelikle bilgisayarınızın,

 Başlat menüsüne tıklayın.

 Oradan ayarlara tıklayıp, erişim kolaylığı seçeneğine tıklayın.

 Erişim kolaylığı ayarları kısmında Monitör ayarları metnini büyüterek altta bulunan skalayı sola sürükleyin.

 İstediğiniz boyuta geldiği anda değişikliklerin geçerliği için uygulama boyutunu tıklayın ve yeni yazı tipinize kavuşun.

 Yeni yazı fontu ve tipinizi kullanarak keyfini çıkarabilirsiniz. Hangi Windows türünü kullandığını merak edenler klavyede R ve Windows tuşlarını aynı anda basılı tutarak çalıştır boşluk bölümüne Winver yazarak Windows sürümünüzün ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!