Windows 10'da silinen dosyalar geri nasıl getirilir? Windows 10 silinen dosyaları ve fotoğrafları geri getirme (Programlı)

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da silinen dosyalar geri nasıl getirilir Windows 10 silinen dosyaları ve fotoğrafları geri getirme (Programlı)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:36

Windows 10'da silinen dosyalar geri nasıl getirilir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10'da silinen dosyaların nasıl geri getirildiğini öğrenebilir ve dosyalar ile fotoğrafların da nasıl geri getirileceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10'da silinen dosyalar geri nasıl getirilir? Windows 10 silinen dosyaları ve fotoğrafları geri getirme (Programlı) detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10'da silinen dosyaları geri getirmek için dosya geçmişi yedeklemek ya da dosya kurtarma programları kullanmak mümkündür. Silinen dosyalar için yedekleme oluşturulmuşsa dosyaları geri getirmek mümkündür.

  Windows 10'da Silinen Dosyalar Geri Nasıl Getirilir?

  Windows 10'da silinen dosyaları geri getirmenin mümkün olup olmadığı merak edilmektedir. Kalıcı olarak bir dosyayı silmek için ya geri dönüşüm kutusunu boşaltmak ya da Shift + delete ile dosyaları silmek gerekir. Windows 10'da silinen bir dosyayı ya da belgeyi geri getirmek mümkündür. Dijital veri depolamalarının doğal özellikleri gereği aslında silinen dosyalar bilgisayarlardan kalıcı olarak silinmez.

  Silinen belgeler ya da dosyalar veri blokları sistemi içinde kullanılır ve sürücüdeki yeni verilerin üzerine bir şekilde yazılmak için bekler. Bu durumda dosyaların üzerine herhangi bir şey yazılmadığı sürece kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmek mümkündür. Windows 10'da kalıcı olarak silinen önemli dosyaları ve klasörleri geri getirmek için ücretsiz bir şekilde Dosya geçmişinde yedekleme yapmak mümkündür.

Haberin Devamı

  Depolama aygıtını kullanmak dosyaların üzerine yazılma riskini oluşturduğu için kullanmamak dosyaları geri getirmek için daha kolay olur. Dosyayı içeren klasörü açmak ve bu klasöre giden yolu not almak gerekir. Sonrasında arama çubuğuna Dosya Geçmişi yazmak ve Dosya Geçmişini açmak ve kaybedilen dosyayı bu alanda bulmak gerekir. Tüm dosyaların yedekleri bu alanda olduğu için dosyayı bulmak ve ardından geri yükle butonuna tıklayarak silinen yere dosyayı geri getirmek gerekir.

  Windows 10 Silinen Dosyaları Ve Fotoğrafları Geri Getirme (Programlı)

  Windows 10 işletim sistemi kullanılan bir bilgisayarda silinen dosya ya da fotoğrafı EaseUS programı ile geri getirmek mümkündür. EaseUS programı ile Windows 10'da kalıcı olarak silinmiş olan dosya ya da fotoğrafları hızlı bir şekilde geri getirmek mümkündür. Öncelikle programı bilgisayara indirmek ve sonrasında da kurulumunu yapmak gerekir.

Haberin Devamı

  Kaybolan dosya ya da fotoğrafı aramak için kurtarma aracını kullanmak ve verilerin kaybolduğu dosyayı seçerek Tara butonuna tıklamak gerekir. Tarama tamamlandığı zaman listede kurtarılabilir olan tüm dosyalar bulunur ve geri getirilmek istenen dosya ya da fotoğrafın bulunması gerekir. Dosyaları seçerek Kurtar butonuna tıklamak ve sonrasında bu kurtarılan verileri kaydetmek için bir konum belirlemek gerekir.

  Windows 10'da Silinen Dosyalar Nereye Gider?

  Windows 10 işletim sisteminin kullanıldığı bir bilgisayarda yanlışlıkla ya da bilerek silinen uygulamalar ile dosyaların nereye gittiği merak edilmektedir. Öncelikle silinen dosyaların her bilgisayarda Geri Dönüşüm Kutusuna gittiği bilinmektedir. Silinen dosyalar, fotoğraflar ya da belgeler ilk olarak bilgisayarda yer alan Geri Dönüşüm Kutusuna gidilir. Kalıcı olarak silinmesi için bu alandan da dosyaların silinmesi ve silinen tüm dosyaların gönderilmesi gerekir.

Haberin Devamı

  Geri Dönüşüm Kutusundaki bir dosyayı kurtarmak için Geri Yükle kısmına sığ tıklamak ve sonrasında onaylamak gerekir. Bunun dışında dosyayı sürükleyerek masaüstüne ya da bir dosyanın içine de sürükleyerek geri getirmek mümkündür. Geri dönüşüm kutusundan geri alınan ve yüklenen tüm dosyalar orijinal klasörlerdir ve içerikleri, tarihleri ve saatleri aynı kalır. Bu sayede dosyaları ya da fotoğrafları geri dönüşüm kutusundan geri almak mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!