Windows 10'da Microsoft hesabı nasıl kaldırılır? Windows 10 Microsoft hesabı kaldırma ve silme

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da Microsoft hesabı nasıl kaldırılır Windows 10 Microsoft hesabı kaldırma ve silme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:26

Windows Microsoft tarafından geliştirilerek kullanıma alınan bir işletim sistemidir. Genel olarak kullanılan ve sıklıkla tercih edilen Windows 10 işletim sistemi de serinin son sürüm işletim sistemlerinden birisidir. Windows 10 işletim sistemini kurarken kullanıcılardan Microsoft ile ilişkili bir mail adresi ile oturum açmalarını istemektedir. Peki, ilerleyen dönemlerde Windows’tan Microsoft hesabı nasıl kaldırılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Microsoft hesabı oluşturulduğu zaman kullanıcıların her girişte bilgisayarını şifre ile açması gerekmektedir. Ancak basit bir kaç yöntem kullanılarak Microsoft hesabınızı kaldırabilirsiniz.

  Windows 10'da Microsoft Hesabı Nasıl Kaldırılır?

  Windows 10 ile gelen bir özellik olarak kullanıcılar bilgisayarlarını ilk kurdukları sırada sisteme bir Hotmail, Outlook veya msn hesabı bağlamaları gerekmektedir. Daha sonraki aşamada da kullanıcılardan bu hesaplarına bağlı bir kullanıcı adı ve şifre oluşturması istenilmektedir. Bunun nedeni kişisel bilgisayarların daha güvenli hale getirilmesi ve başka kişiler tarafından içeride bilgilere erişilmesinin önüne geçmektir.

  Kişisel bilgisayarlara getirilen bu güvenlik önlemi ile bilgisayarların başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçilmektedir. Ancak bu durum kullanıcıların bilgisayarı her açtığında ya da bilgisayarın uyku moduna girdiğinde açmak için şifre yazılmasını gerektirmektedir. Bu durumda bazen süre için kullanıcıları zora sokmaktadır ve şifrenin unutulması durumunda bilgisayara erişim zorlaşmaktadır.

Haberin Devamı

  Kullanıcı güvenliği için getirilen bu seçeneği kullanıcılar diledikleri zaman basit bir şekilde sistemden kaldırabilmektedir. Üstelik bu hesabı kaldırma işlemi sırasında bilgisayar içindeki verilere de bir zarar gelmemektedir. Aynı şekilde istenilen zaman tekrardan parola ile giriş için hesapta eklenebilmektedir.

  Windows 10 Microsoft Hesabı Kaldırma ve Silme

  Windows 10 kişisel ve iş bilgisayarları için farklı güvenlik önlemleri sunmaktadır. Bu güvenlik önlemleri ile bilgisayarınıza veya oturumunuza başka kişilerin girmesinin önüne geçilmektedir. Oturumuz ya da bilgisayarınız için bir hesap oluşturma seçeneği kullanacaksanız belirlemiş olduğunuz şifrenizi ve gizli kelimelerinizi unutmamanız gerekmektedir.

  Windows 10 işletim sistemi kurulumunda açılan Microsoft hesaplarını bir kaç basit adımı uygulayarak kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. Microsoft hesabınızı kaldırmak için öncelikle bilgisayarınızda kayıtlı bir Microsoft hesabınızın olması gerekmektedir. Sonrasında bu hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

  Microsoft hesabınızın parolasını girerek bilgisayarınızı açtıktan sonra görev çubuğunun sol kısmında yer alan Windows tuşuna basarak açılarak açılan pencereden ayarlar bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Ayarlar kısmında açılan pencereden hesaplar bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir.

  Hesaplar bölümüne giriş yaptığınızda karşınıza Microsoft hesabınız ve bu hesapla ilişkili mail adresiniz görünecektir. Hesap bilgilerinizin yer aldığı bölümün alt kısmında “Bunun yerine bir yerel hesap ile oturum açın” yazan mavi bir yazı bulunmaktadır. Bu seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Bu alanı seçtikten sonra karşımıza bir sekme açılacaktır.

  Açılan yerel hesaba geç sekmesi bölümünde bizden Microsoft hesabımız ile ilişkili olan mail adresimizin şifresi istenecektir. Şifrenizi bu alanda yazmanız gerekmektedir. Daha sonra karşımıza yeni bir yerel hesap oluşturma bölümü gelecektir. Bu alana yeni bir kullanıcı adı ve parola oluşturmanız gerekmektedir. Eğer bilgisayarınızı açınca parola ile giriş yapmak istiyorsanız yeni bir parola oluşturmanız ve alt kısma tekrardan giriş yapmanız gerekmektedir. Açılışta parola istemiyorsanız parola kısmını boş bırakabilirsiniz.

Haberin Devamı

  Tüm adımları tamamladıktan sonra karşınıza "Oturumu kapat ve bitir" sekmesi gelecektir. Bu hesaba tıkladıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır. Bilgisayarınız yeniden başladığında Windows 10 işletim sisteminizde kayıtlı Microsoft hesabınız tamamen kalkmış olacak ve normal kullanıcı hesabınıza giriş yapmış olacaksınız.

  Windows 10 işletim sisteminize tekrardan bir hesap oluşturarak parola belirlemek istiyorsanız aynı adımları tekrardan yapabilirsiniz. Microsoft hesabınızı kaldırdıktan sonra bilgisayarınıza parola istemeden dilediğiniz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!