Windows 10'da masaüstü gelmiyor ve siyah ekranda kalıyor hatası çözümü

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da masaüstü gelmiyor ve siyah ekranda kalıyor hatası çözümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:22

Siyah ekran sorunu sıklık ile kişilerin karşısına çıkmaktadır. Bilgisayar kullanıcılarının en korktuğu hatalardan biri siyah ekran sorunudur. Bu sorun Windows 10 işletim sisteminde hiç beklenilmedik bir anda çıkabilmektedir. Ciddi bir sorun olarak görülse de çözümleri bulunmaktadır. Kişi bilgisayarını açtığı zaman siyah ekran sorunu ile karşılaşabilmektedir. Bunun sebebi işletim sisteminde büyük bir problem olduğunu göstermektedir. Siyah ekran sorunu sadece Windows 10’da karşınıza gelebilecek bir sorun değildir. Diğer işletim sistemlerinde de karşınıza gelebilmektedir. Sizler için Windows 10 işletim sisteminde siyah ekran sorunun çözümünü derledik.

Haberin Devamı

 

 Siyah ekran hatası; bilgisayar açılırken ya da bilgisayar açıldıktan sonra karşınıza çıkabilmektedir. Bunun en büyük nedeni işletim sisteminde hata olmasıdır. 

 Windows 10 Siyah Ekran Hatası Nedir? 

 Siyah ekran hatası birçok kişinin karşısına gelmektedir. Bilgisayar açılırken ya da açıldıktan sonra siyah ekran sorunu ile karşılaşmak mümkündür. Windows 10 işletim sisteminde sıklık ile siyah ekran hatası karşınıza çıkmaktadır. Hatta genellikle masaüstü bilgisayar kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. Bu hatanın çözümü için birçok kolay yöntem bulunmaktadır. Bu hatanın düzeltilmesindeki aşamalarda dikkat edilmesi gereken nokta, kişiye en uygun çözümü tespit ederek çözüm adımlarını doğru bir şekilde yapmaktır.

Haberin Devamı

  Windows 10 Siyah Ekran Hatası Neden Olur? 

 Siyah ekran sorunu kolay bir şekilde çözülebilmektedir. Fakat bazı zamanlarda bilgisayardaki verilerin kaybolmasına neden olabilmektedir. Hatta yeni bir sabit sürücü ya da katı hal sürücüsüne ihtiyaç duyulabilmektedir.

  Siyah ekran sorunu genellikle bozuk sistem dosyalarından olmaktadır. Bir diğer neden ise Windows gezgini ile ilgili problemler, katı hal sürücü ile ilgili problemler ya da sabit disk sürücü ile ilgili problemlerden dolayı olabilmektedir. Hatta bilgisayar doğru bir şekilde kapatılmadığında da bu problem ile karşılaşmak mümkündür. Bir bilgisayarın direk olarak fişinin çekilmesi veya aniden güç kesilmesinden dolayı da bu hataya sebep olabilmektedir.

  Windows 10 Siyah Ekran Çözümü:

  Windows 10 işletimin sisteminde sıklık ile görülen siyah ekran sorunu çözümünün birçok çözüm yolu bulunabilmektedir. Bu çözüm yollarını denerken önemli veri dosyalarının yedeklenmesi gerekmektedir.

  Donanım ile İlgili Hatalar:

  Bilgisayarların daha iyi bir şekilde kullanılabilmesi için donanım eklenebilmektedir. Bu eklenilen donanımlar bazı zamanlarda doğru bir şekilde yüklenmediğinde siyah ekran sorunu ortaya çıkabilmektedir.

  Eğer bilgisayarınızda siyah ekran sorunun donanım ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız öncelikle bilgisayarınızda olan tüm donanımların bağlantısının kaldırılması gerekmektedir. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. Eğer herhangi bir hata vermeden bilgisayarınız açılır ise siyah ekran hatasının sebebi donanımdan dolayıdır. Hangi donanımın siyah ekran hatasına neden olduğunun bulunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

  Güncellemeler ile İlgili Hatalar:

  Bilgisayar içerisinde olan donanımların kendilerine ait sürücüleri bulunmaktadır. İşletim sistemine ait güncellemelerin doğru şekilde yapılmadığı zamanlarda bilgisayarınız açılırken siyah ekran hatasına neden olabilmektedir. Güncelleştirmelerin doğru ve tam olduğundan emin olunması gerekmektedir.

  Windows Gezgini’nin Düzgün Çalışmamasından Dolayı Hatalar:

  Eğer bilgisayarınızın Windows gezgininde bir hata var ise siyah ekran problemine neden olabilmektedir. Eğer bir bilgisayar içerisinde Windows gezgini doğru çalışmıyorsa ise bilgisayarınızın açılmasını engelleyecektir. Yapılması gerekenler şu şekildedir:

 Bilgisayarınızda olan siyah ekran hatasında CTRL + ALT + DEL tuşlarına basılmalıdır.

Haberin Devamı

 Burada açılan ekranda görev yöneticinin seçilmesi gerekmektedir.

 Görev yöneticisinde sol üst bölümde dosya sekmesi yer almaktadır. Bu sekmede yeni görev çalıştır seçilmelidir.

 Daha sonra açılan çalıştır bölümünde aç bölümüne Explorer.exe yazılmalı ve arkasında tamam basılmalıdır.

 Bu adımlardan sonra masaüstü tekrar yüklenecek ve siyah ekran hatası kaybolacaktır.

 Sürücü Kaynaklı Hatalar:

  Bazı durumlarda sürücü hatalarından dolayı da siyah ekran sorunu olabilmektedir. Bu durumlarda sürücüyü değiştirilmesi gerekmektedir. Eğer bilgisayarınız siyah ekran da takılı kalıyor ise sürücü kaynaklıdır.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!