Windows 10'da home ve pro lisans farkı nelerdir? Windows 10 home vs pro kıyaslaması

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da home ve pro lisans farkı nelerdir Windows 10 home vs pro kıyaslaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 02:30

Microsoft, özelliklerine bağlı olarak Windows'u farklı sürümlerde sunar. Aslında, Windows XP'den bu yana, Home sürümüne ek işlevler içeren bir Pro sürümü sunulmaktadır. Mevcut Pro sürümü şirketlere ve profesyonellere yöneliktir. Peki, Home ve Pro arasında ne gibi bir fark vardır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Farklılıkların çoğu sıradan kullanıcılar tarafından fark edilmese de hitap ettiğini kitle için oldukça idealdir.

  Windows 10'da Home ve Pro Lisans Farkı Nelerdir?

  Windows 10 lisans anahtarı satın alırken size birkaç farklı seçenek sunulabilir ve hangisini alacağınız konusunda kafanız karışabilir. En yaygın olarak kullanılan iki Windows 10 lisansı, Windows 10 Home ve Windows 10 Pro'dur. Windows 10 Home'un kişisel dizüstü bilgisayarınız için yeterli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Windows 10 Home en yaygın olarak kişisel ve ev tabanlı dizüstü bilgisayarlar için kullanılırken, Windows 10 Pro daha çok iş sektörlerinde kullanılmaktadır.

  Kısacası, Windows 10 Pro, kişisel bir ortamda çalışırken kullanmayacağınız güvenlik ve işle ilgili işlevlerle ilgili birkaç özelliğe daha sahiptir. Bunlar, güncellemeyle ilgili diğer özelliklerin yanı sıra cihaz şifreleme, kullanıcı yönetimi ve uzak masaüstü hizmetlerini içerir. Dizüstü bilgisayarınızı veya PC'nizi kişisel bir ortamda kullanmayı planlıyorsanız ve onu bir çalışma ortamına bağlamayı planlamıyorsanız, Windows 10 Home ihtiyaçlarınız için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

  Windows 10 Home Vs Pro Kıyaslaması

  Bir bilgisayar satın aldığınızda veya oluşturduğunuzda, özellikle daha yüksek çözünürlüğe ve daha iyi genel ayarlara odaklanmak istiyorsanız, olası her masrafa bakmanız doğaldır. Windows Home ve Windows Pro, en yaygın iki işletim sistemi seçeneğidir. Şu anda masaüstü için Windows 10'un iki sürümü vardır ve bunlar Windows 10 Pro ve Windows 10 Home'dur. İşte Windows 10 Home ve Pro arasındaki en önemli 5 fark;

  Bitlocker (Windows 10 Pro Özelliği): Windows 10 Home'dan farklı olarak Pro, Bitlocker ile birlikte gelir. Bitlocker, verilerinizi davetsiz misafirlerden veya bilgisayar korsanlarından koruyacak ve koruyacak tam disk şifrelemesi sunar. Diğer yazılımlarla karşılaştırıldığında, Bitlocker bilgisayarınızın işletim sisteminde yerleşik olarak bulunur. Ancak Windows Pro, Home sürümünde bulunmayan birkaç güvenlik geliştirmesine sahiptir.

Haberin Devamı

  Uzak Masaüstü: Uzak Masaüstü Protokolüne Windows 10 Home ile hala erişilebilir, ancak kişisel bilgisayarınızı ağdaki diğer cihazlardan yerel olarak kontrol edemezsiniz.

  Güvenilir Önyükleme: Güvenlik işletmelerde önemlidir ve güvenilir bir önyükleme, bilgisayarınızı kullanırken içiniz rahat edebilir. Bu, bilgisayarınızı rootkit'lerden korur ve Güvenli Önyükleme yardımıyla sisteminizi kötü amaçlı yazılımlardan korur.

  Hyper-V: Microsoft'un sanal bir makine çalıştıran sanallaştırma sistemine Hyper-V adı verilir. Windows 10 Pro lisansınıza dahildir. Ancak Virtualbox gibi sanallaştırmayı destekleyen ücretsiz yazılımlar veya ürünler de vardır. Örneğin, uzak masaüstü işlevlerini ve paylaşılan bilgisayar ayarlarını içerir. Ayrıca, Windows 10 Pro, daha iyi grup çalışması için atanmış erişimleri hesaba katar. Ağ oluşturma söz konusu olduğunda, Azure uygulamaları gibi seçeneklerle birlikte gelir. Ek olarak sistem, ağ üzerinde çalışmak için etki alanları oluşturmanıza ve bunlara katılmanıza olanak tanır.

Haberin Devamı

  Geliştirici ve İş Özellikleri: Windows 10 Home, multimedya ve üretkenliğe odaklanırken, Pro, iş güvenliği, geliştirme ve ağ oluşturma üzerinde durur. Mobil Cihaz Yönetimi, Azure Active Directory ve Kiosk Modunu destekler. Ayrıca uzaktan bağlanabilir, bir etki alanına katılabilir ve Grup İlkesi kurallarını etkinleştirebilir.

  Bazen ürünlerin adları, özellikleri hakkında net bir fikir verir. Yani Pro sürümü profesyonel veya iş sektörüne yöneliktir. Bu arada, Home sürümü ev kullanıcıları için tasarlanmıştır. Tabii ki, bu onların özel farklılıklar olduğu anlamına gelmez. Aslında, bazı kullanıcılar ne tür bir Windows sürümü kullandıklarını fark etmezler. Ancak, uygulama seçenekleri söz konusu olduğunda, farklar göze çarpmaktadır. Bu anlamda, Home sürümü, Pro sürümünün sahip olduğu bazı özelliklerden yoksundur. Bu bağlamda, Pro sürümü, kendi modifikasyonlarının profesyonel ortama yönelik olduğunu düşünmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!