Windows 10 sürümü nasıl öğrenilir? Windows 10 sürüm öğrenme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 sürümü nasıl öğrenilir Windows 10 sürüm öğrenme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 21:28

Windows 10 sürümü nasıl öğrenilir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek önem düzeyine sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10 sürümünün nasıl öğrenildiğine bakabilir ve öğrenme adımları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10 sürümü nasıl öğrenilir? Windows 10 sürüm öğrenme adımları detaylarıyla beraber derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 sürümünü öğrenmek için Windows + R tuşlarına basmak ve aç kutusuna basmak gerekir. Başlangıç düğmesinden Ayarlar kısmına girmek ve Sistem içerisinden Hakkında kısmına girerek de Windows 10 sürümünü öğrenmek mümkündür.

Windows 10 Sürümü Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 işletim sisteminin olduğu bilgisayarların hangi sürüm oldukları kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Bu nedenle sürümün nasıl öğrenilebileceği de merak edilmektedir. Windows 10 sürümünü öğrenmek için Windows simgesine basmak ve +R yaparak Aç kutusuna da winver yazmak gerekir.

Sonrasında Tamam tuşuna basmak ve sürümü öğrenmek mümkündür. Bir diğer alternatif olarak Başlangıç kısmına basarak Ayarlara girmek, sonrasında Sistem kısmına basarak Hakkında kısmını seçmek gerekir. Bu kısımda bilgisayar özellikleri ve sürüm hakkında tüm bilgiler bulunur. Cihaz özelliklerinden Sistem türüne girerek cihaz hakkında hangi sürümün kullanıldığını da öğrenmek mümkündür. Windows özelliklerinin altında cihazın hangi sürüm ile çalıştığını da bulmak mümkündür.

Haberin Devamı

Windows 10 Sürüm Öğrenme Adımları

Windows Microsoft tarafından seneler önce piyasaya sürülmüş olan bir sistemdir ve birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. En popüler işletim sistemlerinden biri olmasından dolayı birçok kişi tarafından işlemler merak edilmektedir. Windows 10 kullanıcıları hangi sürümü kullandıklarını merak ederler ve bunu öğrenme yollarını araştırırlar. Windows 10 sürüm öğrenme adımları şu şekildedir:

Windows + R tuşlarına aynı zamanda basmak,

 

Çalıştır sekmesine gelerek 'winver' yazmak,

 Açılmış olan ekranda Windows 10 sürüm numarasını ve aynı zamanda derleme bilgisini bulmak.

 Windows 10 sık sık güncelleme alan bir işletim sistemi olduğu için farklı birçok avantajlar sunulmaktadır. Güncellemeleri gerçekleştirdikçe işlemlerin adımlarında da değişiklikler meydana gelebilir. Güncelleme kontrolü yapmak için de Başlat simgesine basmak ve Windows + R tuşuna aynı anda basmak gerekir. Ayarlar kısmına girmek ve Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına tıklamak gerekir. Buradan Güncellemeleri Denetle kısmına basarak güncelleme gelip gelmediğini görmek ve güncellemeleri gerçekleştirmek mümkündür. En güncel sürümü kullanmak bilgisayarın ve işletim sisteminin performansını artırmaktadır. Bu nedenle bilgisayarın güncel olması önemlidir.

Haberin Devamı

 Windows 10 Sürümleri

 Windows 10 sürümleri arasında Windows 10 home, IOT, Team, Pro Education ve Enterprise bulunmaktadır. İşletim sistemindeki en önemli özellikler arasında Windows Home, Enterprise ve Pro yer almaktadır. Bunun yanında bazı avantajları bulunan sürümler de mevcuttur. Windows 10 Home yeni bir bilgisayar alındığında sahip olunan sürümdür. Bu sürümde Edge web tarayıcısı, Xbok One oyun akışı ve Windows Hello oturum açma özellikleri mevcuttur.

Windows 10 Pro ise iş bilgisayarlarında tercih edilen bir sürümdür. Bu sürümde sanallaştırma, disk şifreleme için kullanılan BitLocker ve Windows Store ile Kurumsal Veri Koruma kısımları bulunur. Güncellemeleri zamanında yaparak en yeni ve hızlı şekilde sürümleri kullanmak oldukça önemlidir. Windows 10 pro for Workstations ise en güçlü Windows sürümü olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

Çok yoğun işlemlerin altından kalkabilmesinin yanında 6 TB Ram desteklemesi ile de ön plana çıkan bir sürümdür. Bu işletim sistemi genelde daha az işlemci tarafından kullanıldığı için performans kaybı ile karşılaşılmaz. Çok sayıda işlemi aynı anda herhangi bir hız ve performans kaybı yaşamadan Windows 10 pro for Workstations ile başarmak mümkündür.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!