Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor ve yazmıyor çözüm yolları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor ve yazmıyor çözüm yolları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:19

Windows 10 arama çubuğu çalışmama durumuyla, pek çok kullanıcı karşılaşabilmektedir. Ziyaretçilerini zor durumda bırakan bu sorun nedeniyle yazı yazamama, diğer erişim ayrıntıları görülmeyebilmektedir. Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor ise pek çok yönlendirmeyle karşılaşılabilmektedir. Çoğunlukla demeler başarısızlıkla sonuçlanabilmektedir. Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor ve yazmıyor çözüm yollarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorunu genel olarak güncelleme gerektiğinden meydana gelebilmektedir. Her geçen gün kullanıcı sayısı artan Windows 10 işletim sistemi sorunları farklı nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir. Fakat kolaylıkla çözüm olabilecek yöntemler de bulunmaktadır.

Windows 10 Arama Çubuğu Çalışmıyor

Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor ise, cihaz programınızı güncellemeniz ve sürücülerinizi iyileştirmeniz gerekmektedir. Sorun devam ediyorsa başka yolları da deneyebilirsiniz. Windows 10 sürücülerinizi iyileştirmeniz, daha çabuk ön yükleme yapabilmenizi ve bilgisayarınızın sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Windows 10 disk birleştirme nerde İlk olarak;

Görev çubuğunda arama bölmesini seçerek Defrag (Disc birleştirme) yazmanız gerekmektedir. Ardından birleştir ve sürücüleri iyileştir komutunu verin, iyileşmesini istediğiniz disk sürücüyü seçerek iyileştir. Butonunu kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz. Windows 10 disk birleştirme sorunu

Haberin Devamı

Çeşitli yönlendirmelerle çözülebilmektedir. Windows 10 disk birleştirme kaç geçiş var soruları 4 geçiş olarak bilinmektedir.

Windows 10 Yazmıyor Çözüm Yolları

Bu konuda birçok neden olabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında öncelikle, Windows 10 disk birleştirme nedir sorusunun cevabını bilmek gerekmektedir. Windows 10 disk birleştirme programı, adından anlaşılacağı gibi sorun giderme, iyileştirme – onarma işlemidir. Windows 10 yazma izni vermiyor ise hem yazı yazılamayacak hem de internet şifresi gibi önemli işlemleri yapılamayacaktır. Windows 10 disk birleştirme açılmıyor ise ilk adım, Windows 10 disk birleştirme kaç geçiş;

Explorer.exe kapatılarak yeniden başlatılmalıdır.

Ardından görev çubuğunda boşluğa sağ tıklayıp görev yöneticisini açabilirsiniz. Ya da tuş kombinasyonu (Win + Alt + Del)kullanarak ilerleyebilirsiniz.

Üstte ayrıntılara tıklayın ve Explorer.exe’yi devre dışı bırakın, klasörler ve görev çubuğunun kaybolacaktır.

Üst solda dosya butonuna tıklayın ardından çalıştır komutuyla açılan pencerede yeni görevi yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştırabilirsiniz. Windows 10 disk birleştirme kapatma yaparak bilgisayarınızın hızını artırabilirsiniz. Windows 10 disk birleştirme nasıl yapılır sorusu kadar Windows 10 disk birleştirme ssd konusu zararlı olabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!