Wifi Adı Nasıl Değiştirilir? Kablosuz Ağ İsmi Değiştirme (Turk Telekom, Superonline, Turknet Ve Vodafone)

Güncelleme Tarihi:

Wifi Adı Nasıl Değiştirilir Kablosuz Ağ İsmi Değiştirme (Turk Telekom, Superonline, Turknet Ve Vodafone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:32

İnternet insanların her türlü bilgiye ulaşmasını, çeşitli platformlarda paylaşımlar yapmasını ve başka kişilerle iletişim kurmayı sağlama gibi pek çok imkanı sağlayan bir teknoloji olmaktadır. Bu teknoloji sayesinde pek çok iş hem hızlı bir şekilde hem de fazla iş yükü olmadan halledilebilmektedir. İnternete bağlanmayı sağlayan modemler sayesinde teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanmak mümkün olmaktadır. Peki, WİFİ adı nasıl değiştirilir? Kablosuz ağ ismi değiştirme (Turk Telekom, Superonline, TurkNET ve Vodafone) nasıl olmaktadır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Modemler internete bağlanmayı sağlayan cihazlar olarak ifade edilmektedir. Bu cihazlar sayesinde internet ağından yararlanmak mümkün olmaktadır.

WİFİ Adı Nasıl Değiştirilir?

Wifi şifresini değiştirirken yapılması gereken birtakım işlemler bulunmaktadır. Bunları şu şekilde belirtmek mümkündür:

Wifi şifresini değiştirme işlemine geçmeden önce kullanıcıların mobil cihazlarının bir internete bağlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Eğer kullanıcılar bağlantıları ile ilgili bir uyarı alırlar ise bu durumda Google Chrome siteleri http:// den https:// ye çevirerek kullanıcının güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu adımı gerçekleştirmek için ''Gelişmiş'' seçeneğine tıklayın. Daha sonra http://192.168.1.1 sitesine İlerle seçeneğinden ilerlemek gerekmektedir.

Telefondan interneti açarak adres çubuğuna varsayılan IP adını yazarak modemin arayüz paneline giriş yapılması gerekmektedir. Bunun için kullanıcıların adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazarak Enter sekmesini tıklamaları gerekmektedir.

Kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıldıktan sonra;
Kullanıcı adı: Admin
Şifre: Turktelekom, Superonline yada admin olarak bir şifre belirlenmesi gerekmektedir.

Daha sonra kablosuz ağ ayarları - Wifi sekmesine tıklanarak güvenlik şifresi yada kablosuz ağ şifresi kısmında var olan şifrenin silinerek yeni şifrenin yazılması ile Wifi adı değiştirme işlemi gerçekleştirilmiş olmaktadır. Belirlene şifrelerin en az 8 karakterden oluşması gerekmektedir. Yeni şifreyi kaydederek uygulama sekmesine basılması gerekmektedir. Bu adımları yaptıktan sonra Wifi adının yani şifresinin değiştiğini görmek mümkün olmaktadır.

Kablosuz Ağ İsmi Değiştirme (Turk Telekom, Superonline, TurkNET ve Vodafone)

Kablosuz ad adını değiştirme işleminin düzenli aralıklarla yapılması gerekmektedir. Çünkü basit şifreli bir ağ adına sahip olunması güvenlik ve önemli bilgilerin korunması açısından risk teşkil etmektedir. Bu nedenle yapılan değişiklikler şifre ele geçirmeye çalışan kişileri ağdan atarak buna engel olmaktadır. Son derece basit olan bu işlem kullanılan modem markasına göre farklılıklar arz etmektedir. Sahip olunan modem markasının IP adresinden kullanıcı adı ve şifreyi girerek arayüze ulaşmak istenilen işlemleri gerçekleştirmek mümkündür.

Superonline modem şifresi değiştirmek için yapılması gerekenler şu şekildedir: İnternet tarayıcısına 192.168.1.1 IP adresini yazmak ve enter tuşuna basmak gerekmektedir.. Kullanıcı adı ve şifre alanı ekranıyla karşılaştıktan sonra, kullanıcı adına admin, şifre kısmına da superonline yazarak modem arayüzüne giriş yapılmaktadır. Superonline modem arayüz şifresini, işlemler kısmından şifre değişikliği işlemi ile değiştirmek mümkündür.

Turk Telekom modem şifresini değiştirmek için arayüze giriş yapmak gerekmektedir. 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 IP adreslerini internet tarayıcısına yazarak enter sekmesinin tıklanması gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifre kısmına admin yazılarak devam edildikten sonra eğer kullanıcı adı ve şifre kabul olunmaz ise; kullanıcı adını admin, şifreyi Turk Telekom olarak değiştirerek modem arayüzüne giriş yapılıp şifre kolaylıkla değiştirilebilmektedir.

Vodafone kablosuz ağ adı değiştirmede Turk Telekom kablosuz ağ değiştirme ile aynı olmaktadır. Aynı işlem basamakları takip edilerek ağ adını değiştirmek mümkündür.

Turknet modem şifre değiştirme işlemi için Turknet IP adresleri, 192.168.1.2 ve 192.168.2.1 olmaktadır. Bu IP adreslerini tarayıcıya yazarak adreslere gidildiğinde bir giriş ekranı ile karşılaşılmaktadır. Giriş ekranında bir şifre istenmektedir. Şifre kısmına admin, 1234, turknet şifrelerini girerek giriş yapılabilmektedir. Giriş yapıldıktan sonra menü kısmından şifre değişikliğini yapmak mümkün olmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!